Knask på ein fredag: November

online

Nok ein månad har gått inn i his­to­ria, og eg er igjen på plass med månadens hyggelig­ste spalte. Denne gong er det litt ekstra Mac-stoff (dessverre?), men ikkje ver redd, plut­se­leg er det omvendt! Uan­skvett om det var ein god eller dår­leg start på spal­ta, les vidare så får du sjå kva eg har på tape­ten i dag.

Klar for shopping?

Om du er glad i å shoppe kan denne sida vere eit artig sup­ple­ment til helgeshop­pin­ga di. Eg tek ikkje ans­var om du knuser noko i vevbu­tikken! Eg bekla­gar om eg har pos­ta dette tidle­gare, men såvidt eg kan sjå kunne eg ikkje finne den att nokont­eds på sida mi.

Stille som mus

Er du ein av dei som har opplevd det å sit­je anten i eit bib­liotek eller i eit kon­tor­land­skap og må ta omstart på Mac-en din, for så å bli flau over den kolos­alt irriterande opp­start­sly­den som du ikkje finn ut kor­leis du skal få vekk? Look no fur­ther! Denne lenk­ja gjer mask­i­na di lyd­laus under oppstart:

IE for Mac

Inter­net Explor­er 6.0 er jo noko som me vevdes­ig­narar hatar som pesten, men som me alltid bør ta hen­syn til når me skal lage vevsider. Som kjent vert ikkje ein ny IE laga for Mac lengre, og då er det kan­skje ein­del der ute som slit med å få sett kor­leis sita tek seg ut i denne net­tle­saren utan å måtte ren­dre den via nettst­ed­er som Netren­der­er (finst også som utvidelse til Fire­fox.). Her om dagen duk­ka det same prob­lemet opp for meg, men etter eit par søk hos min gode ven Google, fann eg føl­g­jande link som løyste dette problemet:

Denne månadens nett-funn:

Også denne månaden har eg ham­na bor­ti meir eller min­dre gode sider som er verd eit besøk.

Sikkerhet på arbeidsplassen

HMS er jo vik­tig for verk­sem­dene rundt omkring no til dag, og heldigvis for det. I pre­sen­tasjo­nen du kan laste ned under kan du sjå eksem­pler på ting du helst IKKJE bør gjere på arbei­d­splassen din…

PNG vs JPEG

Her er ein liten sak om biletk­valite­tar ein kol­le­ga av meg sendte:

png_vs_jpg

Ser også til mi store glede at ein annan utfly­t­ta stord­abu har byr­ja med ei lik­nande spalte på sin vevblogg. Anbe­falar å føl­gje med på den for andre nyt­tige og inspirerande tips innan vevdesign!

Mens me ventar…

Mens me ven­tar på neste månads spalte, kan du her få tips til kor­leis du kan pakke rund­stykker genialt enkelt. God helg!

By Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!

1 comment

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.