Stikkord: Artfundige saker

 • Skapelsen

  Fekk denne teksten på ein e-post av ein kollega her om dagen. Eg trur det var ein grunn for at han gjorde det, men eg kan ikkje heilt skjønne kvifor. Du får lese og hjelpe meg...

 • Knask på ein fredag: Mai

  Månaden med flest offisielle fridagar er plutseleg over og me ser allereie tilbake på den med sakn... Fortvilinga til tross, her er litt knask som kanskje kan få humøret opp på vegen att.

 • Tetris for benkeslitarar

  Me kjenner alle til Tetris, spelet som eg veit at det er mange brukar mykje tid på. Er du ein av dei som skulle ynskt at det var litt større? Stopp og leit: Eg har funne det for deg...

 • Button wrap

  Er du den typen som sit litt for lenge foran dataskjermen, og som å kunne knipe på bobleplast for å slappe av?

 • Knask på ein fredag: Mars

  Det nærmar seg endeleg skikkeleg vårstemning ute, men fortsatt er det nok for kaldt til å nyte frilufta fullt ut. Då er det godt det finnes mange fine ting på nettet man kan bruke til å bedrive tida med. Det er tid for nytt knask!

 • Det periodiske system for skriftsnitt

  Her er ein liten godbit til alle oss som likar å drodle med skrifter: Eit periodisk system for skrifter. Denne er basert på dei mest brukte skriftene og favorittane til diverse designerar og nettstader rundt omkring.

 • Knask på ein fredag: Desember

  Jula er såvidt overstått, og den siste fredagen i 2008 er eit faktum. Igjen står berre kalkun og farleg lek med fyrverkeri att før me må læra oss å skrive datoer med 2009 på slutten. Fortvil ikkje! Her kjem vertfall noko fredagsknask som ikkje er års-avhengig.

 • Knask på ein fredag: November

  Nok ein månad har gått inn i historia, og eg er igjen på plass med månadens hyggeligste spalte. Denne gong er det litt ekstra Mac-stoff (dessverre?), men ikkje ver redd, plutseleg er det omvendt! Uanskvett om det var ein god eller dårleg start på spalta, les vidare så får du sjå kva eg har på tapeten i dag.

 • Design-politiet

  Det kan jo nesten høyre ut som ein ny serie som skal rulle over TV-skjermen, men dette er faktisk noko du (som designer eller einkvarmann) skal bruke i kampen mot dårleg design. Dette er kanskje gamalt nytt for mange (tilogmed meg), men tenkte eg skulle nemne det likevel.

 • Skal du på date?

  Det er nok eindel av oss av den mannlege rasen som uroar seg for det første stemnemøtet med draumedama. Sjølv kan eg vel ikkje seiast å vere noko spesialist på området, men mykje tyder på at eg ikkje er heilt ute å køyrer likevel.