Stikkord: vevdesign

 • Ta ein flytur gjennom nettlesaren din

  Har du lyst å fly gjen­nom Europa, men har ikkje råd? Fortvil ikkje. Fly­sel­skapet Swiss har laga ei nett­side som tek deg med på ei reise gjen­nom deira verd. Eg er ikkje heilt i skyene når det gjeld sider som gjer ting utan at du veit kva net­tle­saren vil gjera for deg, men denne var […]

 • Lyst å sjå dagen i perspektiv?

  Synest du dagen går treigt, eller at det er lenge sidan sommaren? Vel, i dag har eg ei nettside som kanskje kan setje dagen litt meir i perspektiv for deg...

 • Responsinatoren

  Er du ein ihuga designer av nettsider, men manglar utstyr som iPad, iPhone, Kindle og andre Android-baserte dippeduttar for å teste ut om sida er responsiv nok? Då har eg eit aldri så lite kort-i-ermet til deg!

 • Ikkje frykt Internett!

  Sjå for deg dette: Du tek ekstremt bra bileter, skapar banebrytande grafiske designperler eller rett og slett har lyst å vise det store vide Internettet at du kan skape ting. Utfordringa er at du ikkje tør. Kva gjer du?

 • Internet Explorer på Mac

  Er du ein som utformar nettsider på Mac, er det ein liten utfordring å teste dette ut i Internet Explorer. Er det mogleg å få dette programmet på din OS X-baserte maskin? Svaret er ja.

 • Knask på ein fredag: September

  Knask for dagen inneheld alt frå retro og analogt design til moderne vektorbasert kreativitet, noko som skulle halde til dei fleste av oss. Og, som alltid, er den skriven på nynorsk. Stup inn!

 • Slik får du grids i ein fei!

  Eg har alltid vore ein tilhengjar av nettsider med ei viss form for struktur på designet, kall det gjerne grids. Det er mange måtar å få orden på desse linjene i ditt design, men no har eg funne nettstaden som gjer jobben enklare — møt Gridulator.

 • Font Bureau: Webtype

  For dei av dykk som byrjar å gå lei av å måtte nytte standardskrifter i designet av ei nettside, berre for å blidgjere alle typer nettlesarar og operativsystem, kan eg i dag tipse om nok ein lovande skrifterstatter på veven: Webtype.

 • Alkaline – din ven i nettleserjungelen

  Det finst kanskje betre nettside-test-programmer der ute, men for meg virkar Alkaline som ein kjær ven til einkvar nettdesigner som sit på ein Mac.

 • Luke 24: God jul!

  Det er julaftan. Dagen for glede, familiesamhold og gåver. Mykje gåver. Eg grubla lenge over kva som skulle vere årets julekalendergåve bak luke 24, og må innrømme at tanken har slått meg: Vil folk synes det er ei god gåve på ein vev-, design- og typografiblogg det eg har å gje i dag? Opne og døm sjølv!