Luke 24: God jul!

Julenissen takkar for seg

Det er julaf­tan. Dagen for glede, fam­i­liesamhold og gåver. Myk­je gåver. Eg grubla lenge over kva som skulle vere årets julekalen­dergåve bak luke 24, og må innrømme at tanken har slått meg: Vil folk synes det er ei god gåve på ein vev‑, design- og typografi­blogg det eg har å gje i dag? Opne og døm sjølv!

No har det jo seg sånn at det er klart for ein ny «knask på ein fredag» allereie i mor­gon, men sidan det er jul kan me vel unna oss litt ekstra knask. I dag vert det ein­del lenkjer til gode artik­lar og show­cas­es innan emna typografi, design og vevde­sign eg har funne på net­tet. Enjoy!

Typografi

Leik med bokstavar

Skrift har stor betydning for resten av designet

Kerning og tracking i typografi (del 1 og 2)

Design

Vis kva du kan av design allereie i anbudet

50 eksempler på god pakningsdesign

Hoppe frå design på trykk til vevdesign

Vevdesign

Blogger med originalt design

Vevsider med god bruk av transparent grafikk

God jul frå meg til deg!

Julekort 2009
Klikk for større utgåve!

Eg avs­lut­tar med juleko­rtet til meg og madammen, og ynskjer med det deg og dine ei god jul og eit rik­tig godt nytt år!

By Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!