Stikkord: julekalender

 • God jul!

  Me er komen til vegs ende på julekalenderen for i år. Eg håpar den har falt i smak hjå mine lesarar, og særleg dei som er ekstra interesert i typografi. Det er på tide å ynskja god jul!

 • Eit paradis for den typofile

  Det er litle julaftan, det fortener noko litt ekstra. Eg synst i alle fall at innhaldet bak luka for dagen er vel verdt å tipse deg om dersom du er interessert i typografiens vidunderlege verd.

 • Typografisk tips #3

  Det skulle gjerne ha kome fleire av dei, men her er kalenderen sitt siste typografiske tips — i alle fall på denne sida av året. I dag skal eg vise deg litt av finurlegheitane til OpenType. Velkomen inn i luke 22!

 • På jakt etter riktig skjermskrift

  I dag har eg den æra av å gi deg eit gjesteinnlegg av ein med hjarta i Brann og hovudet fullt av kunnskapar innan det å trykke riktig og av typografi. Les Per Arne Flatberg sine tankar om skjermskrifter.

 • Frå hand til skrift

  Nei, eg skal ikkje presentere ei veiledning på korleis du skriver for hand i dag. Ber om orsak om tittelen er misvisande i såfall. I luka for dagen vil eg nemleg presentere ein svenske som ser ut til å overføre handskrift til digital utgåve med presisjon.

 • Typografisk tips #2

  I luka for dagen kjem det nok eit typografisk tips. Denne gong er det kanskje litt meir for vidarekomne, men det kan uanskvett vere verdt å få med seg. I alle fall om du til dagen driv med mykje sideombrekking og vil vite korleis ein enkelt lagar initialer i byrjinga av teksten...

 • Inovativ bruk av typografi

  Tekst og typografi kan få folk til å le og gråte. Den kan vere traust og kjedeleg, eller den kan vere riktig så innovativ og gøyal. Eg skal vise deg nokre her i luka for dagen.

 • Nice Web Type

  Som mange er kjend med så står Content is King sterkt hjå mange av dei som skal ut med informasjon på ei nettside. Men kva om godt innhald vert kombinert med ein gjennomtenkt typografi, og kva vil framtida bringe?

 • Viking spelte på ein mobil

  De små russerene hoppet i skjul. Plutseleg var araberen der langt foran den mangelfulle reservøren, og lempa alle gorillaene hensynslaust. Ein raud høvding rodde 22 gonger på elleve timar. Kamelane erta mange tyskarar. Ein direktør var grå og tilsette ein grøn narkolangar. Det er fredag.

 • Typografisk tips #1

  I luka for dagen skal eg gi deg eit lite tips du kanskje kan dra nytte av i desse juletider. I dag skal me nemleg kikke nærare på noko så finurleg som linjefall og kor stor innverknad dette har på utsjånad og kor lesbart teksten vert.

1 2 3 8
Next Page