God jul!

Eg må ærleg innrømme at eg var usikker på kva eg skulle putte i luka på julaf­tan. Ideelt sett skulle eg ha pub­lis­ert ei ny skrift til deg her på kalen­deren i år, men tida, den tida… Det eg der­i­mot kan avs­løre er at eg det neste året vil arbei­de på ekisterande skrifter og prøve å gjere dei om til såkalla Pro-utgåver. Utan å love noko sjølvsagt. Eg skal i alle fall gjere eit hei­dun­drande forsøk!

Men, over til noko heilt anna. Det er jo julaf­tan i dag, så det er vel siste frist for å sjå på juleko­rt og jule­helsin­gar. Her føl­gjer nokre typografiske eksem­pler på kor­leis enn kan gjere det, etter nokre kjappe søk på nettet:

Siste eksem­pel er eit fikst juleko­rt frå bil­pro­dusen­ten Volk­swa­gen. Det er kan­skje ikkje fullt så typografisk, men sidan det er bok­sta­vane i logoen som gjer kor­tet, er tek eg det med likev­el. Artig løyst!

Trommevirvel…

Eg run­dar av med vårt eige kort som i år, som i fjor, er ras­ka saman på eit par timar. Det som no står att er å ynskje god jul til alle mine lesarar!

By Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.