Stikkord: typografi

 • Kom snø, og du skal fritt falle…

  Det er endeleg fredag! Mange startar vinterferien i dag, men for andre er den ikkje-eksisterande. For dei som fell i sistnemde kategori kjem det her noko digitalt knask!

 • Totusenogfjorten

  Folkens, det er 2014. Eit (nesten) heilt fer­skt år står for tur til å verte fylt med glede, sorg og hendin­gar me kjem til å hugse lenge eller gløyme fort. Myk­je er opp til deg! I det fyrste inn­legget i år er det litt forskjel­lig å lese. Kall det gjerne knask. Her står det om alt […]

 • Norsk skriftkunst i svart og kvitt

  Mot slutten av 2012 var det to karar som skreiv historie i Noreg — meir eller mindre bokstaveleg tala. Folkens, me har nemleg fått, såvidt meg bekjent, Noreg sitt fyrste reindyrka skriftforlag — Monokrom!

 • 345 486 nedlastingar

  Det er i dag akkurat seks år sidan eg registrerte meg på dafont.com for å dele skriftene mine. 345 486 nedlastingar seinare er det på tide med ein liten statusoppdatering...

 • Knask på ein fredag: Februar

  Til tross for den ekstra dagen februar har fått tildelt i år, er den fortsatt årets kortaste månad. Eg har diverre ikkje vore fullt så digitalt aktiv i det siste, noko som har ført til mindre tid på nettet. Likevel, i dag skal de få servert ei lita samling av typografiske knask eg har kome over... God fredag!

 • God jul!

  Me er komen til vegs ende på julekalenderen for i år. Eg håpar den har falt i smak hjå mine lesarar, og særleg dei som er ekstra interesert i typografi. Det er på tide å ynskja god jul!

 • Eit paradis for den typofile

  Det er litle julaftan, det fortener noko litt ekstra. Eg synst i alle fall at innhaldet bak luka for dagen er vel verdt å tipse deg om dersom du er interessert i typografiens vidunderlege verd.

 • Typografisk tips #3

  Det skulle gjerne ha kome fleire av dei, men her er kalenderen sitt siste typografiske tips — i alle fall på denne sida av året. I dag skal eg vise deg litt av finurlegheitane til OpenType. Velkomen inn i luke 22!

 • På jakt etter riktig skjermskrift

  I dag har eg den æra av å gi deg eit gjesteinnlegg av ein med hjarta i Brann og hovudet fullt av kunnskapar innan det å trykke riktig og av typografi. Les Per Arne Flatberg sine tankar om skjermskrifter.

 • Frå hand til skrift

  Nei, eg skal ikkje presentere ei veiledning på korleis du skriver for hand i dag. Ber om orsak om tittelen er misvisande i såfall. I luka for dagen vil eg nemleg presentere ein svenske som ser ut til å overføre handskrift til digital utgåve med presisjon.

1 2 3 8
Next Page