Nok ein gong skal me innom InDe­sign, men berre for å vise kva moglegheitar du kan ha med ei skrift med Open­Type-funksjonar. Eg seier ikkje at alle skrifter av denne typen har dette, for det er det ikkje, men det er fullt mog­leg. Ei av funksjo­nane som finst og som er mest nyt­ta er lig­a­tur­er.

Myk­je som er mog­leg med Open­Type i InDe­sign.

Ei skrift som har dette er Min­ion Pro. Der­som du nyt­tar denne i InDe­sign kan du ved hjelp av til­leg­gs­menyen få nokre artige uttrykk på same tekst. Berre sjå i eksem­pelet over. Nokre meir diskrete  og nyt­tige enn andre, men dette er noko du kan vel­gje ut i frå for­målet.

Dette er kan­skje eit lite tips, men eg tenk­te eg skulle tipse deg om det likev­el.

Published by Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!

%d bloggers like this: