Norsk skriftkunst i svart og kvitt

Frode Hel­land og Sin­dre Bremnes. Foto: Han­na Maria Van Zijp.

Dei to karane er  Sin­dre Bremnes og Frode Bo Hel­land (lenkjer til artik­lar hjå Grafill). Begge to er ekte nør­dar innan typografi, og står for kom­petansen i det nye skrift­for­laget kalla Monokrom. I føl­gje pressemeldin­ga dei sendte ut har dei ein visjon om å løfte nivået på norsk typografi, sidan Noreg er eit u‑land når det kjem til kunnskapen og å teikne skrift.

Skrift­for­laget vart star­ta seint i 2012, og såvidt eg veit (og mange andre med meg) er det Noreg sitt fyrste skrift­for­lag. Dei ska­par alt­så litt noregshis­to­rie her altså.

– Hallo? Hei!

Monokrom - Telefon

Monokrom har spe­sialis­ert seg på skrifter til bruk på nett og andre dig­i­tale media, men ska­par også skrift­ty­par etter bestill­ing. Ei av skriftene eg beit meg merke i var skrift­typen Tele­fon. Den er basert på, ja akku­rat, dei gam­le norske tele­fonkioskane som du ringde heim til ho mor — eller ho du var hem­me­leg forel­s­ka i…

Besøk nettstaden deira her.

By Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!

4 comments

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.