Norsk skriftkunst i svart og kvitt


Frode Hel­land og Sin­dre Bremnes. Foto: Han­na Maria Van Zijp.

Dei to karane er  Sin­dre Bremnes og Frode Bo Hel­land (lenkjer til artik­lar hjå Grafill). Begge to er ekte nør­dar innan typografi, og står for kom­petansen i det nye skrift­for­laget kalla Monokrom. I føl­gje pressemeldin­ga dei sendte ut har dei ein visjon om å løfte nivået på norsk typografi, sidan Noreg er eit u‑land når det kjem til kunnskapen og å teikne skrift.

Skrift­for­laget vart star­ta seint i 2012, og såvidt eg veit (og mange andre med meg) er det Noreg sitt fyrste skrift­for­lag. Dei ska­par alt­så litt noregshis­to­rie her altså.

– Hallo? Hei!

Monokrom - Telefon

Monokrom har spe­sialis­ert seg på skrifter til bruk på nett og andre dig­i­tale media, men ska­par også skrift­ty­par etter bestill­ing. Ei av skriftene eg beit meg merke i var skrift­typen Tele­fon. Den er basert på, ja akku­rat, dei gam­le norske tele­fonkioskane som du ringde heim til ho mor — eller ho du var hem­me­leg forel­s­ka i…

Besøk nettstaden deira her.


4 svar til “Norsk skriftkunst i svart og kvitt”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: