Stikkord: Skrifter/typografi

 • Norsk skriftkunst i svart og kvitt

  Mot slutten av 2012 var det to karar som skreiv historie i Noreg — meir eller mindre bokstaveleg tala. Folkens, me har nemleg fått, såvidt meg bekjent, Noreg sitt fyrste reindyrka skriftforlag — Monokrom!

 • 345 486 nedlastingar

  Det er i dag akkurat seks år sidan eg registrerte meg på dafont.com for å dele skriftene mine. 345 486 nedlastingar seinare er det på tide med ein liten statusoppdatering...

 • Lær deg alfabetet

  Deter mange skrifter der ute. Kanskje altfor mange. Men om du satte opp eit alfabet for kvar skrift, kan trøyste deg med at det finnesein god del fleire forskjellige bokstavar. Bak luka for dagen kan eg vise deg ein blogg som har teke dette litt vidare!

 • Knask på ein fredag: Februar

  Februar er den kortaste månaden i året. Tross dette er det relativt fullspekka med digitale godbitar i knasket denne månaden, frå søte ikonkrukker og bestemt LEGO-kanji til kriminelt komiske sansar...

 • Ferske skrifter på ein fredag

  Det er fredag, og då passar det godt å presentere ting som er gratis, handlar om skrifter og som du får ny ladning av kvar veke! It's like magic!

 • Font Bureau: Webtype

  For dei av dykk som byrjar å gå lei av å måtte nytte standardskrifter i designet av ei nettside, berre for å blidgjere alle typer nettlesarar og operativsystem, kan eg i dag tipse om nok ein lovande skrifterstatter på veven: Webtype.

 • Ny skrift: Analfabet

  Det er ei stund sidan eg lasta opp ei ny skrift her på sida mi, men eg har ikkje ligge på latsida av den grunn. Analfabet er ei ny skrift eg har hatt på teiknebrettet ei god stund, men tidsklemma har ført til at eg ikkje har fått fullført den før i dag.

 • Typografi til folket!

  Det er ein skog av tekst der ute, og det vert ikkje mindre av det for kvar dag som går heller. Då er det særs viktig at den tek seg typografisk godt ut om den skal verta lagt merke til i mengda.

 • Knask på ein fredag: Mai

  Mai er straks over, og det betyr at det resten av året ikkje vert nokon offisielle raude fridagar før 1. juledag. Lykke? Neppe. Godt er det då at eg kan presentere i alle fall litt knask til deg før helga og juni tek over.

 • Arial og Times; takk for innsatsen!

  Typekit er tidlegare omtala her hjå meg som ein tilbydar av skrifter du kan nytte på nett ved hjelp av ein enkelt kode. No har dei preika litt med min ven Google, og i går kom Typekit med ein relativt grei nyheit med tanke på betre typografi på nettet.

1 2 3 5
Next Page