Ny skrift: Analfabet

Det er ei stund sidan eg las­ta opp ei ny skrift her på sida mi, men eg har ikkje ligge på lat­si­da av den grunn. Anal­fa­bet er ei ny skrift eg har hatt på teikne­bret­tet ei god stund, men tid­sklem­ma har ført til at eg ikkje har fått fullført den før i dag.

Anal­fa­bet er i likheit med Asphyx­i­ate basert meir eller min­dre på mi skri­b­ler­i­hand­skrift. Denne utgå­va er der­i­mot berre i kapitel­er, men med forskjel­lig utsjå­nad for ver­salane (dei store bok­sta­vane) og minusklane (dei små bok­sta­vane). Den er genial for bruk på design som krev­er eit «jour­nal­is­tisk» preg over seg.

Det er ei Open­Type-skrift, noko som vil seie at du kan nytte den på både Mac og PC. I til­legg har eg defin­ert nokre tilleg­steikn som lig­at­u­rar for dei som likar slikt.

By Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.