Knask på ein fredag: Mai


Mai er straks over, og det betyr at det resten av året ikkje vert nokon off­isielle raude frida­gar før 1. juledag. Lykke? Neppe. Godt er det då at eg kan pre­sen­tere i alle fall litt knask til deg før hel­ga og juni tek over.

Techi — dagleg dose av teknologi

Dette er ei ny side som vart lansert tid­leg i mai, der du kan finne nyt­tige artik­lar som omhand­lar teknolo­gi. Dei mein­er at det dei driv, og skriv om, ikkje er tørt og kjede­leg. Tvert om! Stikk innom og sjå om dei klar­er å halde lovnaden.

Kvil i fred PC vs. Mac

Nei, eg skal ikkje kome med saftige meiningar om den evig­varande diskusjo­nen om kva som er best av PC og Mac. Det er heller ein trist nyheit om ein reklamekam­pan­je som har gått i fleire år eg har å kome med. Apple sin «Get a Mac»-reklame enda sine glans­da­gar i førre veke, overteke av ein kjede­leg kvi­for-du-elskar-Mac-greie med masse over-farg­erike bileter og langdry­gen tekst. One More thing har klip­pa saman ein liten video av diverse høgdepunkt frå serien som du kan sjå her.

There’s an app for that

Jøss­es, her er visst endå ein sak om Mac. Eller, det vil seie at den er KRAFTIGT inspir­ert av reklamene til Apple og iPhone. På nettstaden App For That kan du lese bidrag frå folk om alt dei mein­er det er ein app­likasjon for. Det skulle ikkje forun­dre meg om det var ein app­likasjon for å finne applikasjonar…

Haik Avanian

Dette er den lekre vev-/fo­to- og skrift­porte­føl­ja til Haik Avan­ian. Treng eg seie meir? Vel kan­skje, men venene hans fork­larar sikkert betre kven dette er.

Glad i sløyd?

Og endå betre; er du i til­legg glad i å lage film, då bør du få med deg denne musikkvideoen med artis­ten Tim Knol og laga av Sverre Fredrik­sen. Vakkert!

Frå digital 2D til ekte 3D

Til slutt i dag kan eg tipse deg om noko du skriv med på data­mask­i­nen og får ut i ekte 3D. Og med ekte mein­er eg sånn skikke­leg ekte. Skrift­typen Punched Out er skrif­ta du skal nytte om du vil kunne skrive ut, klippe, lime, her­je og tilslutt få ei snasen 3D-skrift du kan ha ståande på bor­det ditt. Den er til og med gratis.


Eitt svar til “Knask på ein fredag: Mai”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: