Knask på ein fredag: Mai

Mai er straks over, og det betyr at det resten av året ikkje vert nokon off­isielle raude frida­gar før 1. juledag. Lykke? Neppe. Godt er det då at eg kan pre­sen­tere i alle fall litt knask til deg før hel­ga og juni tek over.

Techi — dagleg dose av teknologi

Dette er ei ny side som vart lansert tid­leg i mai, der du kan finne nyt­tige artik­lar som omhand­lar teknolo­gi. Dei mein­er at det dei driv, og skriv om, ikkje er tørt og kjede­leg. Tvert om! Stikk innom og sjå om dei klar­er å halde lovnaden.

Kvil i fred PC vs. Mac

Nei, eg skal ikkje kome med saftige meiningar om den evig­varande diskusjo­nen om kva som er best av PC og Mac. Det er heller ein trist nyheit om ein reklamekam­pan­je som har gått i fleire år eg har å kome med. Apple sin «Get a Mac»-reklame enda sine glans­da­gar i førre veke, overteke av ein kjede­leg kvi­for-du-elskar-Mac-greie med masse over-farg­erike bileter og langdry­gen tekst. One More thing har klip­pa saman ein liten video av diverse høgdepunkt frå serien som du kan sjå her.

There’s an app for that

Jøss­es, her er visst endå ein sak om Mac. Eller, det vil seie at den er KRAFTIGT inspir­ert av reklamene til Apple og iPhone. På nettstaden App For That kan du lese bidrag frå folk om alt dei mein­er det er ein app­likasjon for. Det skulle ikkje forun­dre meg om det var ein app­likasjon for å finne applikasjonar…

Haik Avanian

Dette er den lekre vev-/fo­to- og skrift­porte­føl­ja til Haik Avan­ian. Treng eg seie meir? Vel kan­skje, men venene hans fork­larar sikkert betre kven dette er.

Glad i sløyd?

Og endå betre; er du i til­legg glad i å lage film, då bør du få med deg denne musikkvideoen med artis­ten Tim Knol og laga av Sverre Fredrik­sen. Vakkert!

Frå digital 2D til ekte 3D

Til slutt i dag kan eg tipse deg om noko du skriv med på data­mask­i­nen og får ut i ekte 3D. Og med ekte mein­er eg sånn skikke­leg ekte. Skrift­typen Punched Out er skrif­ta du skal nytte om du vil kunne skrive ut, klippe, lime, her­je og tilslutt få ei snasen 3D-skrift du kan ha ståande på bor­det ditt. Den er til og med gratis.

By Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!

1 comment

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.