Typografisk tips #1


Dette er kan­skje ikkje det mest spen­nande tipset som finst der ute, men det er vik­tig å vite om. Sidan me er i jule­modus kan eg komme med ein stan­dard jule­hels­ing og vise kor­leis den best kan set­jast opp. Start med å sjå på avs­nit­ta nedanfor:

Du ser fort kva for avs­nitt som fun­ger­er, eller? Ikkje? Her er to til:

No då? Ja? Flott! Dette er berre to raske eksem­pel, men det vik­ti­gaste er å få bal­anse og sym­men­tri i lin­jene. I til­legg må du avg­jere kor det er ein god stad å ha lin­jeskift. Funker det ikkje med same antall lin­jer gjer det ingent­ing å leg­gje til ei ekstra (sjå andre avs­nitt i fyrste eksem­pel) for å gjere det mest les­bart. Eg likar ikkje å reklamere stort for andre julekalen­dere, men sjekk ut denne sida for eit eksem­pel kom­plett med over­skrift og under­tekst (øverst i det blå feltet).

Om du ikkje allereie har gjort det, er det kan­skje på tide å lage klart det per­fek­te juleko­rt? Benytt deg gjerne av tipset i luka i dag!


2 svar til “Typografisk tips #1”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: