Stikkord: Mac OS X

 • Det nye eplet

  Apple inviterar til konferanse. Folk sitrar i spenning. Mockups og konsepter oppstår i kreti og pleti. Kva vert presentert? Kjem det ein revolusjon, evolusjon eller berre småpirk? Eg har kort oppsummert mine tankar rundt det dei hadde å koma med på deira WWDC-presentasjon i går kveld.

 • Internet Explorer på Mac

  Er du ein som utformar nettsider på Mac, er det ein liten utfordring å teste dette ut i Internet Explorer. Er det mogleg å få dette programmet på din OS X-baserte maskin? Svaret er ja.

 • Møt din nye ven: Alfred

  Eg er eit vanedyr, særleg når det kjem til små programmer som gjer kvardagen enklare og kanskje også ein heil del meir effektiv. Hadde eg hatt ein Intel-basert Mac hadde Alfred glatt vorten min nye ven.

 • Alkaline – din ven i nettleserjungelen

  Det finst kanskje betre nettside-test-programmer der ute, men for meg virkar Alkaline som ein kjær ven til einkvar nettdesigner som sit på ein Mac.

 • Konsentrasjon kring søk og typografi

  Det dukkar stadig opp niftige applikasjonar på nettet (nedlastbare eller online) som gjer kvardagen enklare og meir produktiv. Spezify, Concentrate og Typedia er tre slike applikasjonar, men på kvar sin unike måte.

 • Knask på ein fredag: Mars

  Det nærmar seg endeleg skikkeleg vårstemning ute, men fortsatt er det nok for kaldt til å nyte frilufta fullt ut. Då er det godt det finnes mange fine ting på nettet man kan bruke til å bedrive tida med. Det er tid for nytt knask!

 • Safari 4 (beta) og Firefox 3.1

  Nettlesaren som er standard på Mac OS X er no komen ut i ny betaversjon både for Windows og Mac. Safari ser ut til å ha mykje nytt snadder å by på. I tillegg skal nok visstnok Firefox 3.1 by på nye fiffige funksjonar...

 • Mac+Applikasjoner=AppStorm

  Frå før har Envato vore heim til gode sider som PSDtuts, VectorTuts, Audiotuts og Nettuts. No har dei slått på stortromma att. Denne gong er det applikasjoner for Mac OS X som er gjennomgongstemaet. AppStorm er namnet på deira nye skudd på stamma.

 • Lyst på designpakke?

  Eg har tidlegare skrive om gratis altenativ til anna og meir kostbar programvare. Denne gong er det alternativer til programmer gitt ut under fri programvare-lisensar, som kan samanliknast med dei man finn i til dømes Adobe-pakken, som er temaet.