Knask på ein fredag: November

online

Nok ein månad har gått inn i historia, og eg er igjen på plass med månadens hygge­ligste spalte. Denne gong er det litt ekstra Mac-stoff (dessverre?), men ikkje ver redd, plutseleg er det omvendt! Uanskvett om det var ein god eller dårleg start på spalta, les vidare så får du sjå kva eg har på tapeten i dag.

Klar for shopping?

Om du er glad i å shoppe kan denne sida vere eit artig supplement til helge­shop­pinga di. Eg tek ikkje ansvar om du knuser noko i vevbu­tikken! Eg beklagar om eg har posta dette tidlegare, men såvidt eg kan sjå kunne eg ikkje finne den att nokonteds på sida mi.

Stille som mus

Er du ein av dei som har opplevd det å sitje anten i eit bibliotek eller i eit kontor­landskap og må ta omstart på Mac-en din, for så å bli flau over den kolosalt irrite­rande oppstarts­lyden som du ikkje finn ut korleis du skal få vekk? Look no further! Denne lenkja gjer maskina di lydlaus under oppstart:

IE for Mac

Internet Explorer 6.0 er jo noko som me vevde­sig­narar hatar som pesten, men som me alltid bør ta hensyn til når me skal lage vevsider. Som kjent vert ikkje ein ny IE laga for Mac lengre, og då er det kanskje eindel der ute som slit med å få sett korleis sita tek seg ut i denne nettle­saren utan å måtte rendre den via nettsteder som Netrenderer (finst også som utvidelse til Firefox.). Her om dagen dukka det same problemet opp for meg, men etter eit par søk hos min gode ven Google, fann eg følgjande link som løyste dette problemet:

Denne månadens nett-funn:

Også denne månaden har eg hamna borti meir eller mindre gode sider som er verd eit besøk.

Sikkerhet på arbeids­plassen

HMS er jo viktig for verksemdene rundt omkring no til dag, og heldigvis for det. I presen­ta­sjonen du kan laste ned under kan du sjå eksempler på ting du helst IKKJE bør gjere på arbeids­plassen din...

PNG vs JPEG

Her er ein liten sak om bilet­kva­li­tetar ein kollega av meg sendte:

png_vs_jpg

Ser også til mi store glede at ein annan utflytta stordabu har byrja med ei liknande spalte på sin vevblogg. Anbefalar å følgje med på den for andre nyttige og inspi­rerande tips innan vevdesign!

Mens me ventar...

Mens me ventar på neste månads spalte, kan du her få tips til korleis du kan pakke rundstykker genialt enkelt. God helg!