Klar, ferdig, gå, nynorskstafett!


aasen

Det er språkåret 2013, ei feir­ing av det norske språk­mang­faldet og for å markere at det er 200 år sidan Ivar Aasen vart fødd. Noregs Mål­lag bidrag til språkåret er å arran­gere ein nynorskstafett, og i sin knall oran­sje bil skal dei fer­dast rundt om kring til 143 stogges­tad­er for å fortel­ja om kven, kva og kvi­for innan nynorsken. Nynorsken er abso­lutt til stades i dagens Noreg!

Start­skotet for stafet­ten går i dag på Ivar Aasen-tunet i Ørs­ta, så er du i nær­leiken er det berre til å møte opp!

Du kan føl­g­ja stafet­tbloggen her.

Vert du sjikanert som nynorskbrukar?

Det er mange hendin­gar som er plan­lagt gjen­nom året, og eit av det står Stu­den­ter­sam­fun­net i Bergen bak. Dei inviter­er nem­leg til Ivar Aasen-andakt, og vil at du skal koma og sjikan­era bok­måls­brukarar utan å få noko tyn tilbake! Sjekk ut kalen­daren­hendin­ga her.


3 svar til “Klar, ferdig, gå, nynorskstafett!”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: