Klar, ferdig, gå, nynorsk­stafett!

aasen

Det er språkåret 2013, ei feiring av det norske språk­mang­faldet og for å markere at det er 200 år sidan Ivar Aasen vart fødd. Noregs Mållag bidrag til språkåret er å arrangere ein nynorsk­stafett, og i sin knall oransje bil skal dei ferdast rundt om kring til 143 stogge­stader for å fortelja om kven, kva og kvifor innan nynorsken. Nynorsken er absolutt til stades i dagens Noreg!

Startskotet for stafetten går i dag på Ivar Aasen-tunet i Ørsta, så er du i nærleiken er det berre til å møte opp!

Du kan følgja stafett­bloggen her.

Vert du sjikanert som nynorsk­brukar?

Det er mange hendingar som er planlagt gjennom året, og eit av det står Studentersamfunnet i Bergen bak. Dei inviterer nemleg til Ivar Aasen-andakt, og vil at du skal koma og sjikanera bokmåls­bru­karar utan å få noko tyn tilbake! Sjekk ut kalen­da­ren­hen­dinga her.