Godt nytt år?


Nyttår i Oslo

No er det kan­skje litt seint å ynskje alle eit godt nytt år, det er jo allereie vorten 9. jan­u­ar, men seier det likev­el. Dog, kor­leis veit me at det blir eit godt nytt år? Vil sola titte fram frå dei CO2-tunge skyene, og få all forureininga til å forsvinne? Vil alle ver­ta kvitt prob­le­ma dei på ein eller annan måte har rota seg bor­ti? Vert søk­je­funksjo­nen i OS X Leop­ard betre? Vil eg ven­na meg av å seie «Hei!», og heller seie «Ha det!» når eg avs­lut­tar tele­fon­sam­ta­lar? Vil ver­da ver­ta betre utan George W. Bush, eller? Og vil virke­leg iskrem vere iskrem, og har den ei framtid?

Nei, det er jam­men meg ikkje enkelt å sjå nett kor­leis det neste året vil ver­ta. Men det som er sikkert, er at boliglån­srenta fort­satt vil dansa sal­sa, x‑antall nyårs­fort­set ikkje vil holde sær­leg lengre enn til, ja, i går (no skal eg ikkje skryte, men mitt har fak­tisk vart i 3 år no. Isn’t that right, aun­ty?), og folk vil fort­satt gå rundt og tru at det er bus­sane og bussjåførane som prob­lemet i kollek­tiv­trafikk-debat­ten i Bergen, og ikkje dei sjølve. Folk vil fort­satt klage på at det reg­n­er når det reg­n­er, og snøen aldri lava ned når den skulle, eller det er no ikkje heilt sant, men det kjem tydlegvis like uven­ta på enkelte… Det vil fort­sette å vere krig og fred og sånn i ver­da. Du vil mest sannsyn­leg heller aldri vinne 1 mil­lion på skrapelod­det du har tenkt å kjøpe i dag. Kan­skje 25 kr, men dei bruk­er du berre opp på eit nytt pre­mietomt lodd…

Og tru det eller ei, så vil fak­tisk både dyr og men­nesker fort­sette å drøyme om natta…

Any­hu: Kos deg med deg og dine i 2008!


Eitt svar til “Godt nytt år?”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: