Mindre rik på peng?

Det finst mange program der ute som kan gjera kvardagen for oss dødelege databrukarar enklare. Men har du nokon gong funne det ultimate programmet, og oppdaga at du må betale like ultimate summer for å fortsette å bruke det etter så og så mange dager?

Smultron
Smultron er eit godt alternativ for deg som koder i Mac OS X.

Det finst mange program der ute som kan gjera kvardagen for oss dødelege databrukarar enklare. Men har du nokon gong funne det ultimate programmet, og oppdaga at du må betale like ultimate summer for å fortsette å bruke det etter så og så mange dager?

Eg skal her prøve å hjelpe deg i jungelen på mange av programme EG synes har gjort min digitale kvardag enklare, det vere seg anten på Windows eller Mac-platform. Om de har andre program de vil anbefale, ja, så føy det til under kommentarane. OK, here we go:

Teksteditorer/Office-pakker

Trenger du få opner Word- eller Excel-dokumenter men har ikkje råd til ein fullblods Microsoft Office-pakke? Eller lei av å kode med kun svart tekst i Notepad eller textedit? Her er eit par fullgode alternativer for deg som trenger litt farger på tilværelsen, og har andre ting å bruke penger på:

Alternativ til eit par kroner

  • Coda (Mac) Alt-i-eitt-erstatter for tekst, kode og FTP

FTP

Igjen, her er eit alternativ til par kroner

Skrivebordsverkty, og andre nyttige finurlegheitar

Dei to fyrste i lista har eg omtala ein gong tidlegare her i bloggen, og er i flittig bruk heile dagen, både på arbeid og heime.

  • Colibri (PC) Indeksering og launcher
  • Quicksilver (Mac) Indeksering og launcher
  • Adium (Mac) ICQ. VELDIG godt alternativ til Messenger for Mac

Atter ein gong, eit alternativ for dei rike

Eg må få lov til å leggje til at dei aller fleste, om ikkje alle, gratisprogramma som eg har henvist til her har ein drøm om å verta belønna for sitt arbeid med å gjere alle litt gladare i dataverdenen. Og som nemnt øverst i innlegget, så er dette laaangt frå alle gode og nyttige gratisprogram der ute. Dette er ei liste over kva eg har funne nytte i. Om du har andre anbefalingar, skriv det i kommentarfeltet under.

3 Comments

Hoy storabu! Flott blogg du har. Smultron virka som eit bra alternativ, men Textmate blir nok på toppen av trona. Sjølv om det kostar ein neve dollar. Aptana er også eit bra alternativ som er gratis, men det blir fort litt «tungt» på ein 4 år gamal G5

Fekk her om dagen eit tips som eg tenkte eg skulle dele med alle dykk som misliker tunge ICQ program som MSN Live for Windows: Pidgin. Har brukt det i to-tre dagar no, og det kan anbefalast! Lett, enkelt og designmessig heilt i orden :D

Legg att eit svar

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.