Skostredet

Skostredet

Eg kunne ha skrive om ein vin, ein bil eller kva som helst eigentleg, men valgte i dag å fortelja om Skostredet i Bergen. Denne litle smale gata, eller korte om du vil, som ligg i Vågsbunnen i Bergen. Denne er spesiell året rundt, men i førjulstida byr den på ein stemning du sjeldan får andre plasser.

Er du seint ute med julegå­ve­inn­kjøpa, eller rett og slett ikkje har lyst å kjøpe noko som kanskje nokon andre har kjøpt på ein meir kjent butikk, er dette gata du bør besøkje. Med klesbu­tikkar som T Michael (desig­ner­klede), Transit (herre­klede), Håkki (t-skjorter), Klesskapet (secondhand), Barrio og Boogaloo/​Robot (klede/​musikk/​dingser) skal det mykje til før du risikerer at man får to ting av same sort til jul.

Boogaloo/Robot

Om du ikkje er ute etter noko å dekkja til kroppen med, kan du alltids stikke innom Bodhi Beat Serviz (musikksjappe/​elektronisk musikk), Kamelone (ting/​dingser), Hjem Kjære Hjem (interi­ør­for­retning) eller Frimerkehuset (frimerker/​antikviteter/​bytte) for dei som måtte ynskje det. Om du kranglar med datama­skinen din, ja då kan dykk dra til Zoex (data support) for å ordne opp i gemyttane...

Ali kurerer gruff...

Capello interiør

Usikker om det er Ali Kaffi dei selg på kaffeane i Skostredet, men det skal ikkje stå på variasjon i både interiør og utval når det kjem til kaffe­pausen. Capello har gått for 50-talsstilen og gjennomført den til det fulle. Søtt+Salt ligg vegg i vegg og er eit matselskap som forvandler butikken deira om til ein intim restaurant på kvelden. Om 50-talsstilen ikkje passar deg, eller du ikkje liker nymotens restaurant, då kan du stikke til naboen ikkje så langt ned i gata for ein kopp kaffi - Skostredet Kaffebar.

Østre Skostredet

I enden av Skostredet finn du ei stikkgate med fleire inter­es­sante rom. Lydgalleriet presen­terer lyd som utstil­linger i nyopp­retta lokaler i denne gata. Vis-a-vis ligg Galleri Vox som viser varie­rande utstil­lingar og huser verksted til 15 kunstnere. Fotograf Hanne Solheim held også til i denne gata, og kan hjelpe deg med portrett­fo­to­gra­fering. Om ikkje dette skulle dekkje ditt behov, kan du la Co Pilot Feber Film (design/​kommunikasjon/​film) ta hand om både lyd og bilete for å danne den ultimate opple­velsen av bevegelege bileter.

Eigen nettstad

Som Bergens kanskje kosle­gaste gate, har den jo sjølvsagt også ein eigen nettstad. Her kan du sjå bilete frå gata, lokaler og følgje med på arran­gement som finn stad i desse gatene (Østre Skostredet/​Skostredet). I tillegg kan du sjølvsagt lese meir om dei forskjellige butikkane og firmaene som held til her.

  • Dette var jo litt av ein reklame for skost­redet! nå må jo julehan­de­l­ut­byttet der auke betrak­telig :D du er fin!