Glædeleg Jol & Godt Nyttaar!


Renate og Espen ynskjer god jul!

Uan­skvett kor tid­leg man enn måtte starte med julepynt­ing (og salg av det), er det fint lite som slår den følelsen eg får når eg kjem inn i sto­va til forel­dra mine og kjen­ner duf­ta av julekak­er og pin­nakjøt. Jule­bor­da er unnagjort, pakkane er meir eller min­dre på plass, jule­fe­rien er i gong og det er ende­leg tid for ein velfor­tent julefeiring!

Ei tid for tradisjonar

Jul er jo noko som er kvart år, det kan jo kallast ein tradis­jon. Då eg sur­fa på net­tet her om dagen oppda­ga eg ein meir spe­siell, men likev­el god tradis­jon mel­lom Norges­møl­lene og Øksnes kom­mune. Inge­borg Mikkels­dat­ter tes­tamerte på sitt død­sleie i 1621 500 riks­daler til Domkirken i Bergen mot at dei kvart år skulle sende 500 kg mjøl til dei fat­tige i Øksnes kom­mune. Denne tradis­jo­nen har no vart i 387 år…

Astronomisk jul

I føl­gje vår kjendis-astronom Knut Jør­gen Røed Øde­gaard kan stjernebiletet type på at det eigent­leg skulle vore jul allereie 12. novem­ber. Kan­skje det ikkje var for tid­leg å tenne julelysa i Strandgat­en i Bergen 9. novem­ber likevel?

Ville eigent­leg med dette inn­legget ynskje dykk alle ei fortr­e­f­fe­leg jul og ei fan­tastisk nyt­tår­shelg frå meg og madammen! Håper på at du kos­er deg kor enn du måtte befinne deg i ei tid som denne!


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: