Knask på ein fredag, veke 8


Lei av å måke snø? Eg kan diverre ikkje garan­tere at det ikkje kjem meir dalande ned frå him­me­len, men kan trøste deg med at eg nok ein gong har sam­la ein del dig­i­talt knask til deg. Eg trur du kjem til å inneha fleire fak­ta, det vere seg nyt­tig og unyt­tig, etter du har sno­ka deg gjen­nom dagens spalte. Det er fredag!

Lær nye ting kvar dag

I julekalen­deren min i fjor skreiv eg om Espen Eid­snes og hans pros­jekt som omhand­la dette å leire ein ny ting kvar dag i løpet av 365 dagar. Learn Some­thing Every Day er eit lik­nande pros­jekt, men sett i stand av eit kreativt byrå kalla Young. På denne sida vert du pre­sen­tert for nye fak­ta kvar einaste dag, ved hjelp av ein kort tekst og tilhøyrande enkel grafikk. I til­legg tilbyr dei å trykke fak­taene på ei t‑skjorte for deg.

Lei nye ting og ekte fakta?

Då kan sida False Facts inspirere deg i den andre ret­nin­gen. Her vert du også ved hjelp av enkel grafikk, primært skisse­blokk­teikningar, informert om falske fak­ta. Nok ei side for tør­rprat her altså…

Det enklaste er ofte det beste – men også det vanskligste…

Ynskjer du inspi­rasjon til å lage ei min­i­mal­is­tisk side, råder eg deg til å stikke innom denne artikke­len hjå Web­de­sign­er Depot. I til­legg til å få ein inn­føring i kva som er vik­tig for å få ei god side med minst mog­leg tekst og grafikk, finn du ein del snasne eksem­pler der!

Søvnig?

Er du levande opp­tatt av Adobe sin pro­gram­vare, men kon­stant er trøytt? Då har eg funne dei ideelle pro­duk­ta til deg! På nettstaden My Suite Stuff kan du nem­leg bestille put­er med trekk som ikonet til eitt eller fleire av dine favoritt CS-pro­gram. Du kan også få Tweet­ie-trekk om du har lyst på det også. Sov godt!

End Grain

Skreiv for ei tid tilbake om skrifter og ei side som omhand­la «let­ter­press». End Grain er ei slik side. Her kan du finne bileter, infor­masjon og diskusjonar rundt emnet. Dei har gjort seg føre med designet også!

Når me først er inne på temaet skrifter…

The Phuse har ein kort men niftig og infor­ma­tiv artikkel som omhand­lar det grunn­leg­g­jande innan skrifter og kva det er. For dei av dykk som likar å vite sånt.

Davis Arias

Dette er porte­føl­jen til David Arias (og hans kreative ven­er), ein frilans grafisk design­er med tilhaldsst­ed i OL-byen Van­cou­ver. På denne sida kan du finne alt frå pro­duk­t­de­sign til logode­sign og bedrift­spro­fi­ler­ing. Myk­je deilig design for alle og einkvar!

Maler til InDesign

Det er sjel­dan eg har noko knask som i større grad kan nyt­tast på trykk, men i dag slår eg til med ei side (eller rettare sagt 126 sider) med malar til Adobe InDe­sign; alt frå kalen­dere til bokoppsett. Stup i det!

Ikoner er jo ei fast greie på ein fredag…

God helg!


2 svar til “Knask på ein fredag, veke 8”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: