Knask på ein fredag: Februar

Post it

Akku­rat når du har kome inn i kvardagsmodus, så er det igjen tid for å slappe av og telle ned min­ut­tar og sekund til hel­ga med litt fredagsknask. I dag har eg mest fokusert på vevde­sign, men sper på med litt eple-nyhende og ein desj med ikon­re­laterte saker.

Kan eg by på litt snacks?

Manual design

Det finnes mange nettstad­er der ute med eit rel­a­tivt ok design. Her er eit lite knippe med sider eg mein­er har fått dette ekstra godt til:

MacBook Wheel

Har dei først pre­sen­tert ver­das min­ste lap­top, kan dei ikkje gje seg før dei har fjer­na tastaturet!

Kva meir eg har å by på?

IconDock

Jo, det må jo vere litt ikon­er og ikon­de­sign på plakat­en denne freda­gen også. Fyrst må eg informere om nyopp­star­ta Icon­Dock frå fol­ka bak N.Design Stu­dio. Det er ikkje så mange ikon der i dag, men ser for meg at det snart bug­nar over av geniale og fan­tastisk flotte ikon­er der!

VirtualBox: Windows på Mac

VirtualBox

Om du plut­se­leg treng ein Win­dows-instal­lasjon i OS X, har det til no ikkje vore flust av gode og gratis alte­na­tiv til ein såkalla Vir­tu­al Machine. Sun Microsys­tems har gjort noko med sak­en, og lansert Sun xVM Vir­tu­al­boks til gratis ned­last­ing. Eg har dessverre ikkje hjar­ta til å installere det på «min» Mac­in­tosh-maskin på jobben, men det eg har lest og sett på App­Storm sin omtale av pro­gram­met virkar lovande.

By Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!

3 comments

  1. Jo, takk! Hadde ein dag der eg snubla over ein heil del fine og gode sider, kan­skje for mange, men dog. Og takkar for tilbodet om å ver­ta gjesteskribent, men den jobben ser at du nok klarar den bif­f­en sjølv :D

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.