Den einaste i heile verda


Den einaste nynorske barnebok­fes­ti­valen Fal­turil­tu har vore arrangert i veke 45 kvart år sidan 2007 her på Stord, og star­tar i år på sundag 4. november.

I løpet av fem dagar kan du få med deg opne førestill­ingar for born og vak­sne, for­fat­tarar som kjem til sku­lane, bar­nelit­ter­atursem­i­nar, skrivekurs, kon­ser­tar og utstillingar.

I år kan du blant anna få med deg Odd Nord­sto­ga, Erik Thorstvedt og Maria Parr. I til­legg kan du få med deg eit nytt grati­s­arrange­ment av året der det vert filmkveld med tre kort­fil­mar basert på tek­star frå Rag­nar Hov­land og Mag­nus Martens lokale stor­film Eddie Stargaz­er (som forsåvidt også er basert på ein av Hov­land sine tek­star).

Ragnar Hovland

Foto: Her­borg Pedersen

Rag­nar Hov­land, som for øvrig feirar sine fyrste 60 år i år, er utval­gt til å vera årets fes­ti­val­for­fat­tar. Hans kan­skje mest kjende bok er Sveve over vat­na frå 1982, og har gjeve ut meir enn 40 bøk­er sidan debuten i 1979 med Alltid fleire dagar. Mange av bøkene har han òg haus­ta gode kri­tikkar og vunne ein bråte med pris­ar for.

Les meir om han og kva meir du kan få med deg på Fal­turil­tu sine eigne sider her!

 


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: