Stikkord: Stord

 • Totusenogfjorten

  Folkens, det er 2014. Eit (nesten) heilt fer­skt år står for tur til å verte fylt med glede, sorg og hendin­gar me kjem til å hugse lenge eller gløyme fort. Myk­je er opp til deg! I det fyrste inn­legget i år er det litt forskjel­lig å lese. Kall det gjerne knask. Her står det om alt […]

 • Stafettveksling på Stord

  Nynorskstafetten har akkurat hatt ein månads pause, og i morgon parkerar dei bilen med stafettpinnen i verdas største nynorskkommune, Stord.

 • Kva med ein festival i mørket?

  Dei fleste festivalar er forbunden med sol, sommar og utescener. Her på Stord er det fint få festivalar når sola skin, då tek nemleg lokalfolket ferie. På vinterstid derimot, rundt 26. februar, vert det liv i leiren!

 • Sjå «Rundingen» på Google Maps!

  Etter at London, New York og fleire storbyar har solt seg i glansen av Google Maps sin Streetview-funksjon i lengre tid, kan me no til og med sjå «Rundingen» på Stord!

 • «Oppsumering» er eit kjedeleg ord

  Eg kan ikkje seie det same om året som no er gått. Eg trur sjeldan at eit menneske får oppleve så mykje godt som eg har dette siste året. I tillegg til å ha vorten kjent med mange nye fjes, har eg feira mitt første kvartal av eit århundre, gifta meg med ei prinsesse, flytta tilbake til Stord, fått ny jobb, nytt hus og skifta ut MINI Jack med ein Volvo V70.

 • Festival i Parken

  Etter suksess med Øyo'09 på høgskulen i februar, inviterer same gjengen heile bøtteballetten til ny festival på sommarøya Stord. Denne gong finn den stad i Vidsteensparken/Museumsparken på Leirvik, under namnet Parken.

 • Ja, så var det på’an igjen, då!

  Nok eit år har gått, og mykje underfundigt og meir eller mindre gode ting har satt preg på året 2008. Både når det kjem til det heilt personlege til ting som omhandlar Tellus på alle moglege måtar. Mykje har skjedd, mykje meir skal skje...

 • Piratmusikk til morgonkaffien?

  Om du er frå Stord, eller abon­ner­er på lokalav­isa på Stord, Sunnhord­land, har du sikkert sett at det fyl­gde med ein CD-sin­gel frå Storm Weath­er Shan­ty Choir den 6. juni. For dei av dykk som også leste på cov­erets bak­side, fant også ut at meis­teren bak det fan­tastiske pro­duk­tet, vert­fall design­mes­sig, var meg. Litt sjølvskryt […]

 • Gjørme, galskap og ein ørliten biltur

  Etter 2 veker i arbeidslivet etter endt sommerferie, er det vel på tide å oppsummere littegrann. Som eg lovte tidligere i sommer, kjem her eit «lite» tilbakeblikk på kva som har skjedd sidan sist.

 • Regnbyen Bergen

  Det er ikkje ofte eg blir irritert over regnet her i byen. For som regel så er det kun regn når eg er innendørs, eller i korte perioder. Men i dag var det så totalt unødvendig masse regn at det halve kunne vore meir enn nok. Det regna i eitt bankandes sett. Eg kunne vel berre blitt inne, seier du? Hehe, joa, men når man har ærend som MÅ bli gjort i løpet av dagen, så må man vandre...