Knask på ein fredag: Januar


Tjuvradden

Me star­tar med ein aldri så liten video for at du skal få byg­gje opp fredagsstemninga og koble av frå alt tjas og mas. Ja, det er nok ein LEGO-film, men vert me lei av klos­sane? Neppe. Om du sak­nar nokre av bitane neste gong du sit og utøver kreativiten din, ser du her kor dei forsvinn…

Noko for den late…

I vår hek­tiske kvardag er det ikkje lett å ta seg tid til å slappe av. Denne nettsi­da kan i så til­felle gi deg ei aldri så lita utfor­dring — prøv å ikkje gjer noko som helst i to heile min­utt. Eg klarte det fint, sjølv om det vis­er noko anna på skjermskotet over. Kors på halsen og 23 kni­var i hjarta!

Skrifter i bruk

Ofte ser ein kom­men­tarar på design og bilet­bruk i ei trykksak/nettside, men kva med skriftene som er nyt­ta? Er det nokon som tek seg tid til å kom­mentere dei? Ja, fak­tisk! Sam Berlow, Stephen Coles og Nick Sher­man har saman star­ta pros­jek­tet Fonts In Use kor dei gjer net­topp dette — ser på typografien i alt dei kjem over. På sida vert du pre­sen­tert for ei trykksak/annonse/nettside før dei går gjen­nom og lis­tar opp kva skrifter som er nyt­ta. Fiffigt!

Sidan HTML 1, 2, 3 og 4 ikkje hadde det…

…var det vel på sin plass at den nye HTML-utgå­va skulle få ein flunkande ny pro­fil? Kan­skje ikkje, men likev­el. Fin er er den i mine auge. Eller som The Oat­meal seier i saka under: For all I care, the W3C could use a pair of chee­tah tes­ti­cles as an icon, just make the new stan­dard work well. Sant nok!

1 av 13 av oss er på Facebook. Noko anna nytt?

Me lever tydlegvis i flokk skal me føl­gje dette fak­tasamanan­draget frå The Oat­meal. Dei tek for seg kor­leis ting er på net­tet i dag — myk­je av det er fak­tisk skrem­made sant. Til tross for dette er det morosam lesning på veg inn i ei ny helg!

Ikoner

Ehm… Tru det eller ei, men det er fak­tisk ingen ikon­er på lista i dag. Kan­skje neste veke? Ja, kan­skje det…


4 svar til “Knask på ein fredag: Januar”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: