Sinte typografiske feiltramp


Mad Men er ein serie eg, og garan­tert mange andre rundt om kring sim­pelthen elskar. Det kan vere for­di eg job­bar i same miljø, sett vekk i frå alko­holin­ntaket på arbei­d­splassen og andre ting man ikkje heilt bør gjere på eit kon­tor, men også for deira lekre bruk av typografi. Men det måtte jo vere noko som ikkje stemte, right?

Jo, sjølvsagt. Fo ei tid tilbake kom eg over eit inn­legg av Mark Simon­son som fak­tisk bekref­ta ein av mine eigne oppdagin­gar. I introen til den pris­beløn­na serien la eg merke til at den fan­tastisk grelle skrif­ta Luci­da Hand­writ­ing frå 1992 hadde «sneke» seg inn. Dette og annan feil­bruk av skrift­snitt som ikkje var opp­funne på den tida serien eigent­leg skal gjen­spe­gle, kan du lese meir om i innlegget.

,

2 svar til “Sinte typografiske feiltramp”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: