Knask på ein fredag: November


For sjølv om butikkane sidan sep­tem­ber har vorten over­man­na av raudt og grønt julepynt, nis­sar, julegåvetips, snø som lik­nar krepp (eller omvendt — gudane må vite) og gam­le jule­salmar som ljo­mar over råtne høg­ta­lar, er det fort­satt litt tid att for snop som ikkje inneheld ordet «jul»…

Myter om brukargrensesnitt

Er du, som meg, oppteken av det estetiske ved ting på skjer­men? Kan­skje du har ein sjef eller overord­na som elskar å breie rundt seg med «sikre fak­ta» om brukar­grens­es­nitt du mein­er er heilt i det blå? Hjå UX Myths kan du nok sikkert få bekrefte dine mis­tankar om akku­rat dette.

Co.Design

Hjå Co.Design befinn du deg på gren­sa mel­lom design og den meir busi­ness-aktig-sfæren. Her finn du info­grafikk og eksem­pler på godt design — og kor­leis folk ten­er pen­gar på det. Om eg har skjønt det rik­tig i alle fall. Uan­skvett er dette ei side ein kan besøke berre for oppset­tet. Knask!

Skjegghovud

Dette er eit plagg som kan­skje ham­nar under jul— eh, hov­udet til mange av oss til vin­teren. Der­som du treng noko som var­mar både det uvur­der­lege hov­udet ditt, over- og under­lep­pa samt halsen din, ja då er hue-sjer­fet (eller kva ein kan kalle det) frå Beard­Head noko for deg. Kan love deg at du vert lagt merke til i skiheisen.

Autocorrect mayhem— eh, heaven…

Denne føy­er seg inn i rekk­ja over sider med tørr humor der ute, men det er verdt å informere om den likev­el. Du har vel sendt avgarde eit tonn av SMS-er og oppdage i etterkant at tele­fo­nen har autoko­r­rigert enkelte ord, noko som kan føre til uante meiningar. Damn You Auto Cor­rect har sam­la ein god del av desse, kall det flausene, på ein stad.

Simsala-minus!

Lei av alle tungv­inte sidene for å dele bileter? Minus har, som nam­net kan­skje kan tyde på, teke vekk alt rotet som gjer slike ten­ester tunge og kjedelege. For å dele bileter med andre sjel­er som enkelt­fil­er eller eit heilt gallery, treng du berre gå inn på sida og føre dei over vin­dauget. Minus gjer resten for deg. Magi? Nja. Berre genial kode­samanset­ning slik eg ser det, men at det kan virke ut som magi, det kan eg skjønne.

Ikoner er vel alltid kjekt på ein fredag?

Om ikkje ligg dei nok her til måndag også.

Geomicons

Geomi­cons kostar $16, men du kan laste ned 32 av ikona gratis.

Fruit Pack

Eg avlut­tar fredagsknas­ket med ei skikke­leg fruk­tko­rg av ein ikon­sam­ling: Fruit Pack!

God helg!


7 svar til “Knask på ein fredag: November”

  1. Dei er verd pen­gane vil eg tørre å seie, sjølv om dei som du kan få gratis er nok i dei fleste til­felle. Alltid kjekt å høyre at knas­ket fell i smak (er jo ikkje myk­je anna eg har fått pub­lis­ert i det siste…)!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: