Gjørme, galskap og ein ørliten biltur


Etter 2 vek­er i arbei­d­slivet etter endt som­mer­ferie, er det vel på tide å opp­sum­mere lit­te­grann. Som eg lovte tidligere i som­mer, kjem her eit «lite» tilbake­b­likk på kva som har skjedd sidan sist.

Stord/Halsnøy, 29. juni‑3. juli.

Halsnøy
Motiv frå Halsnøy.

Kvi­for stresse i beg­yn­nelsen av ein ferie? Det tenk­te eg også, så eg star­ta ferien hos opphavet på Stord, før eg besøk­te svigers på Hal­snøy. Her gjekk det for det meste i sov­ing, kubbe­spel­ing og bad­ing. Nett så det skal vere i ein ferie.

Roskilde Festivalen, 5.–8. juli

Bønder i byn!
Stian, Even og meg på byen i Roskilde — Bøn­der i by’n!

I og med at det var mørkt då me kom fram til fes­ti­val­om­rådet, såg me ikkje stort, men me mer­ka godt at dette kunne utar­ta seg til å ver­ta ein gjørme­fest utan like. Uhorvelege mengder med regn gjorde vår (meg og Kjell) første Roskilde Fes­ti­val til noko me kjem til å hus­ka ekstra godt. Ikkje berre pga. den høge gjørme/vannstanden, men også for gode kon­ser­top­plevelser med blant andre Arcade Fire, Björk, The Who, Big­bang, Muse og The Whitest Boy Alive.

The Who - Roskilde 2007
The Who.

Reykjavík, Island, 11–16. juli

Motiv frå Island
Som­mar­leg og vakkert(?) motiv frå Reykjavík.

Etter gjørme­festen i vårt lave naboland gjekk turen til Island. Me (fort­satt meg og Kjell gitt) reiste uten noko form for plan, alt som skulle foregå, skulle skje på impulsen. Me leigde oss bil for ein dag (800 kr for 24 timer er ganske så ålre­it, synes eg), og kjørte litt rundt på Vest­landet. Der var me «innom» Islands høgaste fos­se­fall, Gly­mur (192m), Alkranes (ein indus­tri­by) og Islands svar på Ond­skapens Hotell. Eit hotell som plut­se­leg duk­ka opp in the mid­dle of nowhere :)

Grottevandring på Island
Grot­te­van­dring i Tingvellir.

Dagen etter bestemte me oss for at det skulle gjen­nom­førast ei grot­te­van­dring med tur­op­er­atøren Arc­tic Adven­tures. Me hadde rek­na med at det skulle vere fullt belegg med tur­is­tar som oss på turen, men i staden fekk me jam­men meg ein pri­vat gui­da tur. Ikkje verst! Han «anbe­falte» oss å droppe gull­ru­ta, og heller ta ein raft­ing-tur på Hólm­sá. Og jam­men blei det til det på lau­rda­gen. Etter tre timer i bil kom me fram til elva – dog uten red­ningsvestene. Etter nye tre timer hadde guidane/raftingførarane fått hen­ta dei på depotet sitt og moroa kunne byr­ja. For å opp­sum­mera noko som kunne vorten ei lang avhan­dling: Det var DRIT gøy og ein følelse av vill elve-action :)

Om kvelden var me innom Kaf­fi Hljó­ma­lind og høyrde på eit ukjent band spille live til kveld­skaffien. Etterk­vart duk­ka det opp ein kjent mann i døra. Begge to meinte det måtte vere Jon­sí, vokalis­ten i Sig­ur Rós, og fekk bekref­ta det ytter­legare etter å ha sett han igjen på trail­eren til Heima — doku­mentaren om bandet.

Siste dag tok me det totalt med ro. Me satt på kafé om mor­gonen og naut sola og var­men. Det var jevnt over 20 grad­er og sol kvar dag, og det resul­terte i sol­brente krop­per, så litt meir sol på krop­pen hadde nada å sei. Got it? Sol­brent på Island. Faktisk!

Me avs­lut­ta reisa med eit par timar i The Blue Lagoon, som for tida er grønn. Mmmh! Kan anbefalast!

Roadtrip, 17.–29. juli

Meg og madammen på Lindesnes
Meg og madammen på Lin­desnes Fyr

Som du kan sjå av datoane, har eg ikkje ligge på lat­si­da. Dagen etter heimkom­sten frå nord var det ut på lan­de­ve­g­en sam­men med madammen, Renate. Turen blei etterk­vart, som eg og ei ven­ninne av madammen så fint ord­la det: Ei sign­ings­ferd av dim­men­sjon­er. Føl­g­jande plass­er vart besøkt og behørig plot­ta inn på reisekartet:

 • Bergen
 • Måløy (og Kråkenes fyr)
 • Stryn
 • Loen
 • Flåk­ly­pa
 • Haf­jell
 • Oslo
 • Hurum
 • E18 (camp­ing på ein rasteplass ein eller annan plass langs vegen)
 • Aren­dal
 • Kris­tiansand
 • Man­dal
 • Vige­land
 • Lin­desnes fyr
 • Nær­bø
 • Gand­dal
 • Sta­vanger

Etter nesten 2.500 kilo­menter i bil, vart turen avs­lut­ta med eit besøk hos forel­dra mine på Stord. Med andre ein fin liten bil­tur, kor me opplevde nye plass­er og begge to møtte mange nye kose­lege folk.

Skoi på Tusenfryd
Skoi på Tusenfryd!

Men til neste år vert det nok ikkje så myk­je kjøring. Då blir det nok heller til at me drar til ein plass og blir det lengre :)


Eitt svar til “Gjørme, galskap og ein ørliten biltur”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: