Knask på ein fredag: November

No skriv me 25. november, og sjølv slit eg med å få ferdig alle tre... Når slike situa­sjonar oppstår, er det godt me har noko nytt digitalt knask å trøyste oss med!

Draumen om vestkysten

Me startar med å drøyme oss vekk saman med kontor­re­kvisita og leiketøy i den fantas­tiske stop-motion-filmen «Address is Approximate» frå produk­sjons­se­slapet The Theory. Vakkert!

Skal det vere litt humor til vasken?

Dørselgjarar er ikkje altfor utbreidd i Noreg, men eg må innrømme at eg hadde nok vurdert å kjøpt produktet som denne karen tilbyr. I alle fall etter standup-showet han gjennom­fører på terskelen til folka i denne videoen!

Tut-tut-typografi!

Bureau Bruneau, einmanns­føre­taket til Ludvig Bruneau, har lagt litt ekstra i dette typogra­fiske mester­verket. Laga med element frå ein fullskala modell­jernbane er detalj­rik­domen ganske så tydeleg!

Surr i kablane?

Når me fyrst er inne på typografi kan eg jo likegodt presentere gratis­skrifta The Kabel frå Fontfabric, teikna av Mathias Nösel. Den er ikkje akkurat den beste skrifta for mengde­tekst, men fiffige overskrifter kan ein jo alltids lage med den.

Me set ein lang og god strek...

http://vimeo.com/27405001

Ein skal vere ganske så stødig på handa om ein skal klare å få til eit slikt kunstverk som i videoen over. Teikninga er skribla opp med ein saman­hen­gande strek — om reklame­filmen for Faber Castell er ekte vel og merke... Med denne videoen set eg strek for knasket i dag!