Design-politiet

Design Police

Det kan jo nesten høyre ut som ein ny serie som skal rulle over TV-skjermen, men dette er faktisk noko du (som designer eller einkvarmann) skal bruke i kampen mot dårleg design. Dette er kanskje gamalt nytt for mange (tilogmed meg), men tenkte eg skulle nemne det likevel.

heimesida deira kan du laste ned maler av klistre­merker som du kan klippe frå kvarandre og klistre på plakaten, flyeren eller i ein brosjyre du meiner har bomma totalt på bruken av skrifter eller liknande. Dette kallar dei for «Visual Enforcement Kit». Eg har allereie funne mitt favoritt-klistre­merke - «Comic Sans is illegal» kjem nok til å dukke opp ofte i bybiletet framover.

Sann mine ord!

  • Dette hørre finurleg kult ut, dette skal prøves ut!

  • Word Art er Microsofts hån mot mennes­ke­hetens rett til god design, alikevel er det fortsatt folk som sverger til det i Powerpoint og Word.
    Morsom den der siden. Noe å dele ut til synderne der man finner de.
    «Please do not use Word Art». :P

  • Apropos Word-Art: Eit firma her i Bergen som heitter AKKA tak har brukt denne «grafikken» i sitt logo-namn. Hån mot god design? I couldn’t agree more!