Mindre rik på peng?

Smultron
Smultron er eit godt alter­nativ for deg som koder i Mac OS X.

Det finst mange program der ute som kan gjera kvardagen for oss dødelege databru­karar enklare. Men har du nokon gong funne det ultimate programmet, og oppdaga at du må betale like ultimate summer for å fortsette å bruke det etter så og så mange dager?

Eg skal her prøve å hjelpe deg i jungelen på mange av programme EG synes har gjort min digitale kvardag enklare, det vere seg anten på Windows eller Mac-platform. Om de har andre program de vil anbefale, ja, så føy det til under kommen­tarane. OK, here we go:

Teksteditorer/Office-pakker

Trenger du få opner Word- eller Excel-dokumenter men har ikkje råd til ein fullblods Microsoft Office-pakke? Eller lei av å kode med kun svart tekst i Notepad eller textedit? Her er eit par fullgode alter­na­tiver for deg som trenger litt farger på tilvæ­relsen, og har andre ting å bruke penger på:

Alternativ til eit par kroner

  • Coda (Mac) Alt-i-eitt-erstatter for tekst, kode og FTP

FTP

Igjen, her er eit alter­nativ til par kroner

Skrivebordsverkty, og andre nyttige finur­leg­heitar

Dei to fyrste i lista har eg omtala ein gong tidlegare her i bloggen, og er i flittig bruk heile dagen, både på arbeid og heime.

  • Colibri (PC) Indeksering og launcher
  • Quicksilver (Mac) Indeksering og launcher
  • Adium (Mac) ICQ. VELDIG godt alter­nativ til Messenger for Mac

Atter ein gong, eit alter­nativ for dei rike

Eg må få lov til å leggje til at dei aller fleste, om ikkje alle, gratis­pro­gramma som eg har henvist til her har ein drøm om å verta belønna for sitt arbeid med å gjere alle litt gladare i dataver­denen. Og som nemnt øverst i innlegget, så er dette laaangt frå alle gode og nyttige gratis­program der ute. Dette er ei liste over kva eg har funne nytte i. Om du har andre anbefa­lingar, skriv det i kommen­tar­feltet under.

  • Hoy storabu! Flott blogg du har. Smultron virka som eit bra alter­nativ, men Textmate blir nok på toppen av trona. Sjølv om det kostar ein neve dollar. Aptana er også eit bra alter­nativ som er gratis, men det blir fort litt «tungt» på ein 4 år gamal G5

  • Fekk her om dagen eit tips som eg tenkte eg skulle dele med alle dykk som misliker tunge ICQ program som MSN Live for Windows: Pidgin. Har brukt det i to-tre dagar no, og det kan anbefalast! Lett, enkelt og design­messig heilt i orden :D

  • Pingback: Lyst på designpakke?()