Kvifor skvising er ulovleg


Eg har ein del års erfar­ing innan typografien, men eg skal i dag over­late sce­nen til Ilene Strizver. Ho har har skrive ein god og fork­larande artikkel hjå Cre­ative Pro om kvi­for det rett og slett er ulov­leg, gjerne krim­inelt, å skvise eller strekkje skrif­ta til det groteske. Saman med beint fram enkel grafikk illus­tr­erar ho poenget.

Kort opp­sum­mert for dei som ikkje vil lese engel­sk: Ikkje skvis, knip eller strekk åndsverka!

Som sagt i innlei­in­ga er det ein grunn for at skrifter inneheld fleire snitt til bruk i forskjel­lige saman­hen­gar. Søk og du skal oppdage at det er lett å halde seg på den «lov­ly­di­ge» sida av typografien!

Forøvrig kan du lese meir typografire­laterte og sam­funnsnyt­tige tips på hen­nar eigen nettstad: The Type Stu­dio.


Eitt svar til “Kvifor skvising er ulovleg”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: