La oss eksperimentere litt

Bruken av HTML5 og CSS3 er på kraftig inntog i den digitale verda. Desse nye kodespråka opnar for stadig nye opplevingar via nettlesaren — særleg om du har ein som støttar standarden fullt ut. Hjå Chrome Experiments vert dette teke så langt det er mogleg.

Chrome er kanskje den nettlesaren som støttar den nye standarden meir eller mindre fullt ut, og på denne nettstaden kan du sjå eksempler på kor langt man kan gå når man utviklar ei nettside med standarisert HTML5 og CSS3-kode — og med god hjelp frå fiffige JavaScript-snuttar…

The Wilderness Downtown

Eit prosjekt som fanga augo mine her var The Wilderness Downtown. Dette er ein interaktiv film av Chris Milk som dreg nytte av standarden for å vise video og grafiske element på ein heilt ny måte, og som gjer opplevinga fullkomen med eit personleg preg.

Du vert først beden om å skrive inn gateadressa der du vaks opp (noko som fungerer dårleg om du ikkje bur i dei største byane her til lands) før du startar videoen. Grunnen til at du må skrive inn denne er for at nettsida skal kunne hente informasjon frå Google Streetwiev til å skape ein meir personleg og heilt unik visning.

Eg skal ikkje avsløre akkurat kva som skjer, men saman med musikken til Arcade Fire sin We Used To Wait er dette ein musikkvideo langt frå det som er daglegdags. Vel og merke må du ha Chrome installert på maskina di, samt ha ein større skjerm enn min 14″ bærbare…

5 Comments

Trenger ikke chrome – de oppdaterte webkitbaserte nettleserne virker fint. Så den i safari hin dagen. Strålende. Det finnes gode oversikter over hvilke nettlesere som støtter hva i HTML5 og CSS3Uansett: takk for delingen

Absolutt. Og det er småtr utrolig det Googleteamet har fått til derSitepoint har forøvrig nettopp hatt webbaserte kurs i HTML5 og CSS3 med John Alsopp som jeg varmt kan anbefale for alle som har gått over eller lurer på å gå over til de siste standardene og vil produsere både mer tilgjengelige og vakrere websider.

Legg att eit svar

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.