Musesyke?


Colibri og Quicksilver

Lei av å måtte leite deg fram i Start-menyen på Win­dows, eller rote deg ned i Dock­en til OS X kvar gong du skal skifte, eller opne eit nytt pro­gram? Anten har du høyrd om den eine eller begge. Kan­skje også prøvd dei ut, eller ein fort­satt flit­tig bruk­er? Eg bruk­er begge. Pro­gram­ma Col­ib­ri (Win­dows) og Quick­sil­ver (OS X) er vorten ein kjær og nyt­tig ting i min kvardag. Med desse er det berre til å taste inn dei første bok­sta­vane til eit pro­gram og trykke enter når det dukker opp i bok­sen midt på skjer­men. Under kjem ein kort forklaring:

Colibri (Windows)

For Win­dows finnes det ein­del slike pro­gram, dog etter å ha prøvd eit par av dei, fant eg min favoritt i Col­ib­ri. Det kan også vere design­f­reak­en i meg som lik­er den ekstra godt, sidan den har dette reine og gen­kle preget over seg. Men det er nok sikker også for­di det er raskt og gjer jobben sin slik den skal. Dessverre leitar den kun gjen­nom mask­i­na etter pro­gram, og ikkje like detal­jert som Quick­sil­ver for OS X.

Les meir på pro­gram­mets nett­side.

Quicksilver (Mac OS X)

Sit­ter du på ein Mac er du den heldigaste her. Quick­sil­ver er eit lite, men sam­stun­des ein liten kraft­plugg av eit pro­gram. Dette søk­jer gjen­nom mask­i­nen fort som fy, og den opn­er ikkje berre rogram, men også map­per som er defin­ert i oper­a­tivsys­temet (Bilde- og videomap­pa f.eks.). Den leitar også i adresse­bo­ka di, og det er ganske gre­itt om du skal leite fram eit tele­fon­num­mer som du veit du har lig­g­jande ein eller annan plass; Skriv kun inn dei første bok­sta­vane i for­nam­net og voilá så har du all infor­masjon om per­so­n­en (sett at du har den i adresse­bo­ka sjølvsagt).

Les meir på pro­gram­mets nett­side. På denne sida finn du også andre snedi­ge pro­gram til din Mac.


Eitt svar til “Musesyke?”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: