Takk Sigur Rós!


Live p? Sentrum Scene.

Det blei bra. Veldig bra. Betre enn eg hadde for­ven­ta, om eg skal vere heilt ærleg. Kon­serten med Sig­ur Rós på Sen­trum Scene i Oslo i går var noko utanom det van­lege, og vel­ter inn på andreplass på mi topp 5 over beste konserter!

På førsteplassen troner fort­satt Radio­head sin kon­sert i Oslo Spek­trum i 2001, men det er irrel­e­vant her og no. No er det Sig­ur Rós det hand­lar om…

Ein nesten full­satt sal kunne h?yre Björk-inspir­erte Kate Havnevik (aktuell med pla­ta Melank­ton) få opp stemninga. Etter ein kort pause kom strykek­vartet­ten til hov­ed­ban­det på sce­na og kreerte dei mest drøm­mande og til tider meget artig kom­pon­erte melo­di­ar. Ami­ina er nam­net om du er inter­essert i det ;-)

Etter ein og ein halv time med opp­varm­ings­ban­da, entra Sig­ur Rós sce­na bak eit stor kvitt forheng. Var lenge redd dei skulle spele heile kon­serten bak dette, etter­som dei spilte første og litt av den neste, mens forhenget skilte dei frå pub­likum. Men nei, det var heldigvis ikkje til­fel­let. Poenget med forhenget var å få visuelle effek­ter fram, noko som til ei viss grad fungerte veldig godt.

For dei som har høyrt dette ban­det før, eller vore i det sel­skap å fak­tisk ha vore på kon­sert med dei, veit at resten av kvelden var til dei grad­er ein heftig opplevelse! Det er vanske­leg å fork­lare, det må nesten oppl­ev­ast, men stemninga var ei bland­ing av troll­sk og drøy­man­des. Sjekk forøvrig video­er frå ban­det her.

Avs­lut­nin­gen var noko utanom det van­lege. Vert­fall om det kjem til lyd­nivå. Berre spør øyro mine. Det var ein orgas­misk (hehe) fram­førelse av unti­tled 8 (arbei­d­stit­tel: pop­plag­ið) frå albumet (). Delvis fram­ført bak det allereie nem­nte forhenget.Alt i alt ein meget vel­ly­ka og fan­tastisk kon­sert! Man trenger ikkje be meg to ganger om ban­det kjem tilbake til Norge!

Anbe­faler å kjøpe musikken og drømme seg vekk!

,

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: