Internet Explorer på Mac

Det er ein ufyseleg tanke, men enkelte gongar er ein nødt til å skuffle møkk. Det er faktisk meir enn ein måte å få dette til på, men ikkje alle er like enkle og økono­miske. Du kan alltids nytte Parallells, VMWare og Boot Camp, men desse krever som regel at du har ein Windows-versjon liggjande å slengje. Sjølvsagt, om du allereie har desse «pakkane» liggjande på maskina er det nok ein av dei greiaste metodana for å sjekke nettde­signet i.

Nettsideskjermdumpprogramvare

IE NetRenderer og Adobe Browser Lab

Skal du berre sjekke visninga av ei side er det nesten likegreitt å nytte tenester som IE NetRenderer eller Adobe sin BrowserLab. Desse krev ingen instal­lasjon (sett at du har Flash til sistnemnde) og er ein grei og rask metode å sjekke nettsida i Internet Explorer versjon 5.5÷6 til 9.

Vinsmaking, anyone?

Skal du derimot sjekke litt meir djupt­gåande funksjonar, og ikkje har allverda med økono­miske midlar, finst det eit greit alter­nativ. Denne krev instal­lasjon og ikkje alle versjonar av nettle­saren lot seg installere like lett.

Slik går du fram for å få Internet Explorer på din Mac:

1. Gå på polet og skaff vin

Last ned WineBottler. Opne .dmg-fila og legg til både Wine og WinBottler i Programmer-mappa di som vist under:

2. Installer Internet Explorer

Programmet kjem med nokre eksis­te­rande «pakkar» som gjer instal­la­sjonen til ein leik:

3. Køyr Internet Explorer!

Ja, det skulle vere det.

Mi erfaring

Sidan denne er i beta er det som nemnt ikkje alt som virkar heilt perfekt. IE7 fungerte greit hjå meg (denne var den vikti­gaste for dette designet), men sleit litt med versjon 8. Versjon 6 er eit sorgens kapittel, så den rørte eg ikkje.

Di erfaring?

Har du andre metodar for å sjekke nettsidene dine? Eg vil gjerne vite om dei!

  • Personlet går eg for Rema 1000 løysinga her - ein gamal laptop! Då får ein testa det «ekta» ekta og får også med på kjøpet om ein har funnet ein skikkelig dårlig laptop worst case scenario for farge­gjen­gi­velse og skjerm­opp­løsning.

  • Saknar redige­rings­knappen på kommen­taren min, var for seint på kvelden til å skriva utan skrivefeil og med leselege setningar.

  • Har såvidt testa ut Browserstack og syns det var eit bra alter­nativ til skjermdump løysingar. Men det kostar riktignok pengar...

    Ellers har eg Parallels Desktop som eg bruker når eg må få litt meir «følelse» for korleis sida fungerer.

  • @Anders: Sant nok. Har ein gamal laptop heime, men har IE8 på den. Kanskje eg skal få sjefen til å «kjøpe» den til eit godt formål? :)

    Redigeringsknappen kjem når eg får fingen ut og får den på plass... Redigeringsknapp på plass (i alle fall på nye kommen­tarar)!

    @Lars Eirik: Den har eg faktisk ikkje sett før. Den er jo eit ganske greitt alter­nativ slik eg ser det!