Møt Rosetta

Roset­ta er eit byrå som har spe­sialis­ert seg på å utgi skrift­snitt som fun­ger­er like bra her til lands som i, ja, dei ara­biske emi­rater. David B?ezina, José Scaglione og Veroni­ka Buri­an star­ta byrået, og saman med fire andre skriftkreatørar kallar dei det sjølv for Mul­ti-script Typog­ra­phy. Roset­ta si mest pop­ulære skrift er kan­skje Sko­lar, som i skri­vande stund støt­tar 162 språk. 162 språk. Det er art­fundig mange. Fin er den også!

Då den ara­biske og per­siske delen av BBC si nett­side skulle gjen­nom ein redesign tidle­gare i år, vart skrif­ta Nas­sim frå Roset­ta eit fyrste­val. Eit tett samar­beid gjorde at spe­sielle teikn innan­for dei respek­tive språ­ka vart vist på best mog­leg måte og i tråd med BBC sin profil.

Stå på!

By Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.