Teikn eit teikn

Teikne­dugleik eller ikkje, luka for dagen er eigent­leg berre for dei største nør­dane der ute. Men det kjem inn under typografi, og då delar eg det med glede! Shapecatch­er, skapt at Ben­jamin Milde, er ein app­likasjon på net­tet som kan hjel­pa deg med å finne rik­tig teikn og uni­code-kode (kan­skje litt feil måte å seie det på, men pytt pytt). Alt du treng å gjere er å teikne teiknet. Du kan også laste ned Uni­code-skrifter gratis på denne sida, men hugs å lese gjen­nom lisensinformasjonen!

Eg skulle gjerne ha sett denne type app­likasjon i ein vari­ant som kom med HTML-kodar i stedet. Det hadde vore noko for meg! Finst

By Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.