Kva skjer i Bergen, folkens?


Capello. Arkivfoto: Rune Berentsen, BT

Var i Bergen på jule­bord i hel­ga, og fekk til min store over­raskelse vite at kaféen Capel­lo i Skostre­det hadde gått konkurs. Dette berre kort tid etter at den velk­jente Vågen Fete­vare også hadde stengt dørene. Er det mi skuld?

Kan jo virke slik, etter­som at begge er, eh, var mine favorittst­ed­er for ein god kopp kaf­fidrikk, og at dei gjekk dukken ikkje lenge etter eg og madammen fly­t­ta til Stord. Har ikkje folk lengre tid til å set­je seg ned å ta ein kopp kaf­fi eller noko anna leskande lengre? Er det kun inn og få seg eit papp­krus for så å spurte ut døra att no for tida?

Kva vert det neste, at fan­tastiske Det Lille Kaf­fikom­pani­et får kro­ken på døra? Skal vert­fall gjere mitt for at eg tek meg noko varmt i kop­pen når eg kjen­ner den kjølege og våte lufta bite meg i nasa neste gong eg befinn meg i Bergen.

Eg får håpe desse to gjenopp­står, dette er eit sår i den Bergenske kafékulturen!


Eitt svar til “Kva skjer i Bergen, folkens?”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: