Då pengespel var pengespel


Den gode gamle pengeautomat

Hugsar du dei tidene då du og kameratane/venninene dine stod sam­la utan­for den lokale mat­bu­tikken, og såg på kro­n­estykk­ja som spratt hemn­ingslaust rundt inne i den vidun­der­lege røde og brun­lakkerte pengeautomaten? 

På fer­ja heim frå burs­dags­feir­ing på Hal­snøy satt eg og sur­fa på det verds-vide net­tet og kom over ein sak på Dag­bladet som lyste i mot meg «Savn­er du det gode, gam­le kro­ne­spillet?». Det fyrste som kom til meg i tankane mine var om dette kunne vore for godt til å vere sant; Skulle dei inn­føre desse fan­tastiske mask­inene igjen? Kvar skulle dei stå? Kor­tid var dei på plass? Eg kjende blodet bruse i glede i takt med smilets breidde…

Forveten som eg var klik­ka eg på linken, og eg fekk bekref­ta at det diverre kun var snakk om ein dig­i­tal utgåve av penge­spelet… Men det gjer si plikt – madammen min, ein kam­er­at av ho og meg vart sit­jande nesten gjen­nom heile fer­je­turen foran skjer­men å trykkje. Me vant ikkje myk­je, men følelsen av igjen å stå utan­for butikken, sjå kro­nene fyke rundt inni der og håpe på at dei tre­ff nedi slot’en som gjer mest vinst, var abso­lutt til stades! Ikkje noko fan­cy-pan­cy flim­rande ljos og irriterande musikk, kun rein og god «mynt mot tre og metall»-lyd!

Har du myk­je å gjera på jobben og i heimen, eller abso­lutt skulle ha for­beredt deg til årets vik­ti­gaste møte, ja då er dette lenk­ja du bør boomarke: Kro­ne­spillet. Frå­seier meg herved all skuld for kon­sekvenser som kan oppstå…


4 svar til “Då pengespel var pengespel”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: