Livet er underfundig


Etter kvart som dagane går, og klok­ka svir­rar rundt seg sjølv ganske så mange gongar i løpet av eit døgn, møter man på mange meir eller min­dre under­fundi­ge ting. Dag­leg ser me vel alle på klok­ka, men har du nokon gong vore bor­ti at du ser på klok­ka til samme tid stort sett kvar dag, og at det tal­let min­ner deg om noko?

Klokka tikker...

Når eg sit på Mac’en på jobben tit­tar eg titt og ofte opp på klok­ka i høgre hjør­net, og sær­leg når det byr­jar å nærme seg å komme seg heim. Men støtt og stadig støy­tar eg på klok­ka når den vis­er 14.06. Aldri 14.02 eller 14.07 — ALLTID 14.06. «Er det noko spe­sielt med det klokkeslet­tet, da?» tenkjer sikkert du. Vel det er jo fødelses­da­gen min, så det er jo noko spe­sielt om du spør meg… Men er det nokon spe­siell fork­lar­ing på slikt?

Når me er inne på spesielle ting:

Kvi­for er det slik at folk som skal bussen ikkje rikker seg og gir plass til dei som skal AV? Kvi­for må mange vente med å finne fram bussko­rtet til dei kjem fram til kortle­saren? Og til slutt: Kva er eigent­leg grun­nen til at unge og friske ung­do­mar ven­tar på at heisen kjem ned frå 13 etas­je, for så å ta den opp i første, når det er trapp rett i nærleiken?

…og ikkje minst på ein dag som denne:

Mi søta

Vil berre seie grat­ulere med dagen til mi kjære Renate som har burs­dag i dag! Tjo­hei! Eller, som me seier: «Sjo-hei!»

(Må vel kan­skje grat­ulere Brann med gul­let i samme slen­gen, dog det ikkje er så alt­for vik­tig. Eller tar eg feil?)

,

Eitt svar til “Livet er underfundig”

  1. Ja, har fak­tisk tenkt på det med klokkeslet­tet selv. Opplever ofte at når jeg sit­ter på PCen om kvelden, og jeg kikker på klok­ka, er den nesten alltid 22.23, og jeg tenker: “F**n”, for­di da er det 7min til jeg uheldigvis må legge meg.

    Og, ja.
    Hip­phip­phur­ra. Og «Sjo-hei!».

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: