Death Cab for Cutie


Eg skal beg­ynne (de vil seie at eg skal prøve) ? gi dere tips om nye band som ikkje er så viden kjent, og opp­datere dere på band som kan­skje er litt meir kjent under spal­ta Vekas artist. Me starter med dette:

Lik­er du litt annerledes stemn­ingsmusikk? Eller berre god bak­grunns­musikk under fes­ten — slash — vor­spielet? Ta ein titt på vekas artist, så har du ein innernier!

Death Cab for Cutie (DCC) er kan­skje ikkje det raskeste på cd-spel­eren under vor­spielet, men det er dagen der­på tin­gene skjer. Når alle fest­delt­agerne er for­latt bygnin­gen, vore på byen, du har hatt tidenes nach­spiel, og klok­ka nærmer seg 15.00 dagen etter, så er det på tide å putte på ei plate av ban­det. Mens du sukker over alt arbei­det som gjen­står når det kjem til oppryd­ning av ølbokser og diverse andre flasketyper.

Kva dette har med nach­spiel og fes­t­ing å gjere? Nja, stort sett ingent­ing egentlig.

DCC er ein amerikan­sk indie-rocke­band opp­star­ta i 1997, som spel­er fen­gande musikk for ei kvar anled­ning. Om det så skulle vere oppry­d­ding etter kvelden før, eller om du berre har lyst til å ligge på sofaen og “kvile augo”.

Dei har gitt ut 7 album, dog eg har kun høyrt dei to siste, Transat­lanti­cism frå 2003 og Plans frå fjoråret (2005). Først­nevnte er litt meir roc­ka enn albumet frå i fjor. Her foregår melo­di­ane i litt meir emosjonell stil. Litt meir avs­lap­pande med andre ord. Tit­tel­sporet til Transat­lanti­cism er verdt å få med seg. Det opp­sumer­er ban­det fra A til Å egentlig, sånn musikkmes­sig. Det starter opp vakkert og emosjonelt, og avs­lut­ter med rock­basert korsang.

Hæ? Nei, eg er ikkje musikkan­melder, men her­regud kvi­for vere vanske­lig i fork­laringa? Rock­basert kor­sang it is then.

Any­way. Uansett så er dette eit band å anbe­fale for dei av dere som lik­er rock slik det skal låte.

Sjekk ut:

www.deathcabforcutie.com og en.wikipedia.org/wiki/Death_cab_for_cutie

,

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: