Death Cab for Cutie

Eg skal begynne (de vil seie at eg skal prøve) ? gi dere tips om nye band som ikkje er så viden kjent, og oppdatere dere på band som kanskje er litt meir kjent under spalta Vekas artist.

Eg skal begynne (de vil seie at eg skal prøve) ? gi dere tips om nye band som ikkje er så viden kjent, og oppdatere dere på band som kanskje er litt meir kjent under spalta Vekas artist. Me starter med dette:

Liker du litt annerledes stemningsmusikk? Eller berre god bakgrunnsmusikk under festen – slash – vorspielet? Ta ein titt på vekas artist, så har du ein innernier!

Death Cab for Cutie (DCC) er kanskje ikkje det raskeste på cd-speleren under vorspielet, men det er dagen derpå tingene skjer. Når alle festdeltagerne er forlatt bygningen, vore på byen, du har hatt tidenes nachspiel, og klokka nærmer seg 15.00 dagen etter, så er det på tide å putte på ei plate av bandet. Mens du sukker over alt arbeidet som gjenstår når det kjem til opprydning av ølbokser og diverse andre flasketyper.

Kva dette har med nachspiel og festing å gjere? Nja, stort sett ingenting egentlig.

DCC er ein amerikansk indie-rockeband oppstarta i 1997, som speler fengande musikk for ei kvar anledning. Om det så skulle vere opprydding etter kvelden før, eller om du berre har lyst til å ligge på sofaen og «kvile augo».

Dei har gitt ut 7 album, dog eg har kun høyrt dei to siste, Transatlanticism frå 2003 og Plans frå fjoråret (2005). Førstnevnte er litt meir rocka enn albumet frå i fjor. Her foregår melodiane i litt meir emosjonell stil. Litt meir avslappande med andre ord. Tittelsporet til Transatlanticism er verdt å få med seg. Det oppsumerer bandet fra A til Å egentlig, sånn musikkmessig. Det starter opp vakkert og emosjonelt, og avslutter med rockbasert korsang.

Hæ? Nei, eg er ikkje musikkanmelder, men herregud kvifor vere vanskelig i forklaringa? Rockbasert korsang it is then.

Anyway. Uansett så er dette eit band å anbefale for dei av dere som liker rock slik det skal låte.

Sjekk ut:

www.deathcabforcutie.com og en.wikipedia.org/wiki/Death_cab_for_cutie

Legg att eit svar

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.