Kva med ein festival i mørket?

For tredje året på rad finn musikk­fes­ti­valen Øyo stad på HSH her på Stord 26. februar. Denne festi­valen må fortsatt ikkje forvekslast med ein viss annan festival på autslandet, noko som burde vore lett med tanke på at Øyo held til inne i ein skule­bygning og ikkje i ein middel­al­derpark. Fordelen eg ser med å halde festival innandørs er jo absolutt dette med at uanskvett kor j... vêret er ute, er det alltid like «tørt» på bakken. Men nok om slikt. Lat oss gå over på det som faktisk gjer Øyo 2011 verdt å besøkje — nemleg artistane.

Artisteri

Dette er ein liten og lokalt inspirert festival, noko artist­gal­leriet bærer preg av. Til tross for dette har dei fått tak i aktuelle band som bergens­bandet John Olav Nilsen & Gjengen, Årets Urørt-vinnar Honningbarna og det kompakte firemanns­bandet Kråkesølv til årets hending.

Sjølv om dette er store namn i denne vesle saman­hengen er det mange lokale band eg gledar meg til å sjå — og for den del høyre — på årets festival. På fredagens vorspiel-hending stiller blant anna Cecilie Anna og John Martyr and the messenger på scena, mens på sjølve festi­val­dagen, laurdagen, byr Wonderbelly (du kan sjekke deira arkiverte nettside, som eg laga i si tid, her) på reunion og deira musikk­repetoar frå då dei rocka og poppa utestader på 90-talet. Fyrstnemnte er ei venninne av meg som med si silke­klåre stemme og finger­fer­dig­heita på string­in­stru­mentet sitt gjer opple­vinga fullkomen! Dei to sistnemnte er henhaldsvis banda til min svoger og eldste bror.

Stordbandet Wonderbelly skal, som nemnt, ha reunion på årets Øyo-festival. Etter dei la bandet på hylla i 2001/​2002, bestemte dei seg i år for å ha ein konsert med eit knippe av deira favorittar. Dette kan vel seiast å vere mitt høgde­punkt å få med meg!

Eit anna band som vert verdt å få med seg er sjantikoret Storm Weather Chanty Choir. Koret som også har rot på Stord, stiller med tingings­verket til årets festival, nemleg deira tolkning av Tom Waits. Dette vert noko anna enn deira vanlege «hiv og hoi»-tone!

Såeh...

Konklusjonen min er altså: Skal du på ein festival i mørketida og du befinn deg på Vestlandet rundt 26. februar, er Øyo-festival verdt å få med seg. Sjølv så skal eg faktisk investere i fleire billettar til nokre vener av meg i dag, noko kanskje du også bør. Ryktene seier nemleg at det minkar på ledige billettar. Som friviljug på festi­valen har eg det frå ganske sikre kilder!

Les meir om artistane og kor du kjøper billettar på deira heime­sydde nettstad!

  • Gode bookingar i år! Gler meg kanskje aller mest til dei lokale banda, det blir spennande! Men Nilsen og co. blir sikkert også fett!