Dejlig å vere norsk


Beware of the monster

Ikkje bli skremt, mon­steret lik­er berre ikkje å ver­ta tatt bilete av…

Etter over 350 mil bak rat­tet i «Mini Jack» på 4 vek­er, med danske, svenske, aust­landske, vest­landske og sør­landske hus og land­skap susande for­bi, er eg igjen tilbake ved arbei­d­spul­ten for å ta til på den hek­tiske kvarda­gen. Mens eg fort­satt har ferien rel­a­tivt friskt i min­net, tenk­te eg å ta ein rask opp­sum­mer­ing på årets ferieminner og hendingar.

Leilegheit og bil

minijack_redrose

Som kjent før ferien opp­graderte me (eller ned­graderte, alt etter­som) bil frå vår knall røde Golf-stasjonsvogn frå 1996, til ein 2002-mod­ell Mini Coop­er. Me angr­er ikkje på byt­tet! Før ferien hadde me også «luk­susen» av å ha to lei­legheit­er. No har me ein min­dre. Må innrømme at stun­dene på ter­rassen kan ver­ta eit større sakn enn først antatt, men skal nok prøve å halde ut ei stund til. Kan­skje me har eit hus innan denne tida til neste år?

Dejlig å vere norsk i Danmark?

Byens næstbedste spisested

Til infor­masjon så gjekk me videre etter å ha tatt bilete av dette skil­tet i Ebeltoft i Dan­mark. Nem­men, er du lin­selus på dine eigne bileter, Renate?

Mange forbind nok ferie med forel­dre med dølt og kjede­leg. Det var ikkje til­fel­let i årets ferie til Ebeltoft i Dan­mark. Heile min famile og brø­dre med føl­gje vart sam­la under eitt tak i ei veke. Som seg hør og bør når ein fam­i­lie reis­er til Dan­mark, må ein jo besøke eit eller anna som­mar­land, og denne ferien var ikkje noko unntak. Djurs Som­mar­land vart pluk­ka ut og stort sett ALLE berg og dal­baner og attrak­sjonar vart besøkt (unnskyld for at me ikkje tok den siste berg og dal­ba­nen, pap­pa). Karusel­lane vart hop­pa over av svim­mel­hets-helsemes­sige årsak­er :D

Århus vart også beæra eit besøk av oss, men det var i Ebeltoft me stort sett befann oss. Her var det nok av  kose­lege spise­plass­er og artige butikker å besøke. Som biletet over vis­er, er dei vert­fall ærlege om kven som er best i byen og ikkje…

Tips: Er du i byen, stikk innom «Hos Mol­boerne» og få deg eit måltid til ein bil­leg peng i ein god atmosfære.

Halsnøy

Etter lang tids arbei­de, oppuss­ing og dermed lange dagar, var det ende­leg tid til å slappe totalt av. På Hal­snøy var eg og madammen heilt åleine eit par dagar før fam­i­lie stakk innom no og då. For dei som eventuelt prøvde å få tak i oss så kan me oppl­yse om at våre tele­fonar har sånn cir­ka null dekn­ing på denne øya. Det kalles friheit!

Bad­ing i hagen, på stran­da og svaberg er strengt påbudt i slike ferier, på slike sted­er, og med slikt ver som var. Eit par båt­turar vart det sjølvsagt også tid til.

Kan nemne at eg fort­satt har igjen å slå sviger­far i krokett, but I’m get­ting there!

Stavanger og Kristiansand

Som ei avs­lut­ning på ein fan­tastisk ferie besøk­te me Sta­vanger for å besøke ven­ner og fam­i­lie, før turen gjekk via Reme (Lin­desnes) for å set­je opp eit par­tytelt, til eit fan­tastisk bryllup i Kris­tiansand. Her er det snakk om flek­si­bil­tet på høgt plan!

Etter ein slik ferie gjorde det ingent­ing å bruke sju-åtte timer i ein stapp­full Mini, i styrtregn, tilbake til Bergen på søndagen.

Så sånn var den sumaren…


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: