Søk raskare med Google Instant

Google er jo kjent for å vere ganske langt framme når det gjeld det meste og særleg rundt søkjing på nettet. I dag lanserte dei ein endå raskare måte å søkje på kalla Google Instant.

Foreløpig er denne tenesta berre tilgjengeleg for alle i USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Russland som nyttar nettlesarane Chrome (5/6), Firefox (3), Safari (5) for Mac og Internet Explorer (8). Har du derimot ein Google-konto kan du som nordmann teste denne funksjonen før den vert «allemannseige» allereie i dag!

Så, kva er dommen?

Eg har testa den litt ut og meinar dette er eit steg i riktig retning, men er kanskje litt uvant for folk flest i starten. Du entrar hovudsida deira for å søkje slik du alltid har gjort utan å sjå merkbare forskjellar med det første. Magien startar idet du byrjar å skrive inn søkjeordet ditt. Samstundes som du skriv inn orda i feltet endrar heile sida seg til å vise både forslag på søkjeord (slik som i dag) og søkjeresultata etterkvart som du skriv inn meir og meir i søkjefeltet.

Fiffig spør du meg. Instant om du spør Google

Kva meinar du?

7 Comments

Det her ser jo virkelig lekkert ut, men det er jo som du sier sikkert ganske uvant for folk flest i starten. Tror dog dette er noe som vil bedre seg over tid, da folk blir vant til endringene.

Er det noen spesielle endringer man må gjøre for å teste det ut idag? Får det ikke opp, selv om jeg er logget inn på Google kontoen min.

Legg att eit svar

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.