Svulten?

Kvi­for ikkje beg­ynne å gi meir til dei fat­tige, tren­gende, og utsul­ta i store del­er av Afri­ka? Sjølvsagt er det trist det som har skjedd i Sørøst-Asia, men alt­så, kva er det som har skjedd kvar dag i dei fat­tige Afrika-landene?

Jo, folk dør daglig av sult, tørke, flom, osv…
Lest denne: http://www.klassekampen.no/utenriks/2833/2901? Det står i artikke­len at det trengs 600 mil­lion­er for å gi mil­lion­er av men­nesker mat. Dei fekk 25 mil­lion­er (sak­en er frå 2002, men til­standen der nede har neppe blitt bedre siste åra…).

Norge gav 1,1 mil­liarder, nesten uten å blunke til dei tsunami­ram­ma i Sørøst-Asia. Så kjem dei mange millionene/milliardene totalt sett frå land ver­den over.

Hadde Røde Kors, Care og alle dei andre hjelpe­or­gan­isas­jonene vore så fram­på, gjen­nom media (annonser, tv-innslag osv, om flom­men i asia..,) som dei er no, på andre områder som f.eks sul­tra­m­ma i Afri­ka, så kan­skje det hadde hjulpe å forbedre lev­evilkåra til mil­lion­er av men­nesker. Leg­er uten grenser mein­er er inne på tabken min. Dei vil ikkje ta i mot meir penger til ofrene til tsunamien. Jo sikkert, men dei ser at det trengs like myk­je, eller meir, andre plass­er. Bl.a. til folk i Arfrika.

Og nei, eg mein­er ikkje at det IKKJE skulle gis støtte til dei ram­ma i Sørøst-Asia, men om dei hadde fordelt det litt, så, ja, så hadde det kan­skje blitt meir rettferdig?

Taler eg tull, eller er det noko i det eg seier? Men men. Det er fredag… Meir er det ikkje å seie…

God natt.

By Espen Morten Kvalheim

Ein liten kar frå sommarøya Stord som likar det meste innan design, typografi og det som rørar seg på nettet. Nynorsk er min ven!

Leave a comment

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.