Svulten?

Kvifor ikkje begynne å gi meir til dei fattige, trengende, og utsulta i store deler av Afrika? Sjølvsagt er det trist det som har skjedd i Sørøst-Asia, men altså, kva er det som har skjedd kvar dag i dei fattige Afrika-landene?

Jo, folk dør daglig av sult, tørke, flom, osv…
Lest denne: http://www.klassekampen.no/utenriks/2833/2901? Det står i artikkelen at det trengs 600 millioner for å gi millioner av mennesker mat. Dei fekk 25 millioner (saken er frå 2002, men tilstanden der nede har neppe blitt bedre siste åra…).

Norge gav 1,1 milliarder, nesten uten å blunke til dei tsunamiramma i Sørøst-Asia. Så kjem dei mange millionene/milliardene totalt sett frå land verden over.

Hadde Røde Kors, Care og alle dei andre hjelpeorganisasjonene vore så frampå, gjennom media (annonser, tv-innslag osv, om flommen i asia..,) som dei er no, på andre områder som f.eks sultramma i Afrika, så kanskje det hadde hjulpe å forbedre levevilkåra til millioner av mennesker. Leger uten grenser meiner er inne på tabken min. Dei vil ikkje ta i mot meir penger til ofrene til tsunamien. Jo sikkert, men dei ser at det trengs like mykje, eller meir, andre plasser. Bl.a. til folk i Arfrika.

Og nei, eg meiner ikkje at det IKKJE skulle gis støtte til dei ramma i Sørøst-Asia, men om dei hadde fordelt det litt, så, ja, så hadde det kanskje blitt meir rettferdig?

Taler eg tull, eller er det noko i det eg seier? Men men. Det er fredag… Meir er det ikkje å seie…

God natt.

Legg att eit svar

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.