Svulten?


Kvi­for ikkje beg­ynne å gi meir til dei fat­tige, tren­gende, og utsul­ta i store del­er av Afri­ka? Sjølvsagt er det trist det som har skjedd i Sørøst-Asia, men alt­så, kva er det som har skjedd kvar dag i dei fat­tige Afrika-landene?

Jo, folk dør daglig av sult, tørke, flom, osv…
Lest denne: http://www.klassekampen.no/utenriks/2833/2901? Det står i artikke­len at det trengs 600 mil­lion­er for å gi mil­lion­er av men­nesker mat. Dei fekk 25 mil­lion­er (sak­en er frå 2002, men til­standen der nede har neppe blitt bedre siste åra…).

Norge gav 1,1 mil­liarder, nesten uten å blunke til dei tsunami­ram­ma i Sørøst-Asia. Så kjem dei mange millionene/milliardene totalt sett frå land ver­den over.

Hadde Røde Kors, Care og alle dei andre hjelpe­or­gan­isas­jonene vore så fram­på, gjen­nom media (annonser, tv-innslag osv, om flom­men i asia..,) som dei er no, på andre områder som f.eks sul­tra­m­ma i Afri­ka, så kan­skje det hadde hjulpe å forbedre lev­evilkåra til mil­lion­er av men­nesker. Leg­er uten grenser mein­er er inne på tabken min. Dei vil ikkje ta i mot meir penger til ofrene til tsunamien. Jo sikkert, men dei ser at det trengs like myk­je, eller meir, andre plass­er. Bl.a. til folk i Arfrika.

Og nei, eg mein­er ikkje at det IKKJE skulle gis støtte til dei ram­ma i Sørøst-Asia, men om dei hadde fordelt det litt, så, ja, så hadde det kan­skje blitt meir rettferdig?

Taler eg tull, eller er det noko i det eg seier? Men men. Det er fredag… Meir er det ikkje å seie…

God natt.


Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg.

Denne nettstaden brukar Akismet for å redusere søppelpost. Lær korleis kommentarane dine vert handsama.

%d bloggers like this: