Fokus på fotografi

For å fange eit godt motiv må du anten vere vaken og tolmodig, eller som meg; rett og slett ha ein god porsjon flaks. Uanskvett er det mange uttrykksfulle bileter der ute, og i dag presenterar eg eit knippe inspirasjonskjelder til deg:

Kjære fotograf

I tillegg til sider som viser fleire mektige menn som ser på ting er Dear Photograph eit friskt pust med ein fin tanke og idé i ryggen: Ta eit bilete i notida av eit bilete frå fortida. Kanskje du også har noko å bidra med?

Fotohistorie i RGB

Ole Martin Kristiansen er ein sabla dyktig grafisk designer som driv med mykje spennande. Han publiserar, etter mi meining, ein av dei beste fotobloggane på nettet. I tillegg til å ha eit originalt namn, har bileta han presenterar fine fargar (når dei ikkje er i svart og kvitt, sjølvsagt), fine motiv, sylskarp fokus og ikkje minst ei historie å fortelja. Dette gjer gjer det til ei sann glede å bla gjennom dei!

Tidsintervallfotografering

Eg har sjølv nytta denne teknikken mykje i mine små snuttar frå oppussinga av huset vårt. Chris-Håvard Berge har derimot teke det nokre steg vidare og samstundes forklart til punkt og prikke korleis du sjølv kan lage fantastiske videoar ved hjelp av tidsintervallfotografering (time-lapse om du ikkje likar nye norske ord). Sjekk ein av hans snuttar av Bergen under:

Å ta det litt lengre

Til slutt vil eg berre dele ein kort video med nokre entusiastiske fotografar som kanskje drar utsagnet «shoot a picture» litt lengre enn den vanlege mannen i gata. Du veit, han med kompaktkameraet…

Skyt fyrst, fokuser etterpå

Er du ein av dei som trur du har fanga det ultimate motivet med perfekt lyssetting og fantastiske fargar, men som viser seg å ha heilt feil fokuspunkt? Då kan du glede deg over nyvinninga Lytro har presentert: Fotografer fyrst, still fokuspunktet i etterkant. Det hjelper kanskje lite på bileter du allereie har teke, men framtida ser lys ut i alle fall!

Test sjølv ved å klikke der du vil ha fokuspunktet i biletet under, eller sjekk ut biletgalleriet deira her.

Tid for leik!

Ta med deg kameraet ditt og leik med motiv og fargar! Har du også nokre sider med bileter å anbefale, eller blinkskot du vil vise? Legg att nokre ord i kommentarfelt under. Ha ei ellers god helg!