Fokus på fotografi

For å fange eit godt motiv må du anten vere vaken og tolmodig, eller som meg; rett og slett ha ein god porsjon flaks. Uanskvett er det mange uttrykk­s­fulle bileter der ute, og i dag presen­terar eg eit knippe inspi­ra­sjons­kjelder til deg:

Kjære fotograf

I tillegg til sider som viser fleire mektige menn som ser på ting er Dear Photograph eit friskt pust med ein fin tanke og idé i ryggen: Ta eit bilete i notida av eit bilete frå fortida. Kanskje du også har noko å bidra med?

Fotohistorie i RGB

Ole Martin Kristiansen er ein sabla dyktig grafisk designer som driv med mykje spennande. Han publi­serar, etter mi meining, ein av dei beste fotobloggane på nettet. I tillegg til å ha eit originalt namn, har bileta han presen­terar fine fargar (når dei ikkje er i svart og kvitt, sjølvsagt), fine motiv, sylskarp fokus og ikkje minst ei historie å fortelja. Dette gjer gjer det til ei sann glede å bla gjennom dei!

Tidsintervallfotografering

Eg har sjølv nytta denne teknikken mykje i mine små snuttar frå oppus­singa av huset vårt. Chris-Håvard Berge har derimot teke det nokre steg vidare og samstundes forklart til punkt og prikke korleis du sjølv kan lage fantas­tiske videoar ved hjelp av tidsin­ter­vall­fo­to­gra­fering (time-lapse om du ikkje likar nye norske ord). Sjekk ein av hans snuttar av Bergen under:

Å ta det litt lengre

Til slutt vil eg berre dele ein kort video med nokre entusi­as­tiske fotografar som kanskje drar utsagnet «shoot a picture» litt lengre enn den vanlege mannen i gata. Du veit, han med kompakt­ka­meraet...

Skyt fyrst, fokuser etterpå

Er du ein av dei som trur du har fanga det ultimate motivet med perfekt lyssetting og fantas­tiske fargar, men som viser seg å ha heilt feil fokus­punkt? Då kan du glede deg over nyvin­ninga Lytro har presentert: Fotografer fyrst, still fokus­punktet i etterkant. Det hjelper kanskje lite på bileter du allereie har teke, men framtida ser lys ut i alle fall!

Test sjølv ved å klikke der du vil ha fokus­punktet i biletet under, eller sjekk ut bilet­gal­leriet deira her.

Tid for leik!

Ta med deg kameraet ditt og leik med motiv og fargar! Har du også nokre sider med bileter å anbefale, eller blinkskot du vil vise? Legg att nokre ord i kommen­tarfelt under. Ha ei ellers god helg!