Knask på ein fredag: November

For sjølv om butikkane sidan september har vorten overmanna av raudt og grønt julepynt, nissar, julegåvetips, snø som liknar krepp (eller omvendt — gudane må vite) og gamle julesalmar som ljomar over råtne høgtalar, er det fortsatt litt tid att for snop som ikkje inneheld ordet «jul»...

Myter om brukar­grense­snitt

Er du, som meg, oppteken av det estetiske ved ting på skjermen? Kanskje du har ein sjef eller overordna som elskar å breie rundt seg med «sikre fakta» om brukar­grense­snitt du meiner er heilt i det blå? Hjå UX Myths kan du nok sikkert få bekrefte dine mistankar om akkurat dette.

Co.Design

Hjå Co.Design befinn du deg på grensa mellom design og den meir business-aktig-sfæren. Her finn du infografikk og eksempler på godt design — og korleis folk tener pengar på det. Om eg har skjønt det riktig i alle fall. Uanskvett er dette ei side ein kan besøke berre for oppsettet. Knask!

Skjegghovud

Dette er eit plagg som kanskje hamnar under jul— eh, hovudet til mange av oss til vinteren. Dersom du treng noko som varmar både det uvurderlege hovudet ditt, over- og under­leppa samt halsen din, ja då er hue-sjerfet (eller kva ein kan kalle det) frå BeardHead noko for deg. Kan love deg at du vert lagt merke til i skiheisen.

Autocorrect mayhem— eh, heaven...

Denne føyer seg inn i rekkja over sider med tørr humor der ute, men det er verdt å informere om den likevel. Du har vel sendt avgarde eit tonn av SMS-er og oppdage i etterkant at telefonen har autokor­rigert enkelte ord, noko som kan føre til uante meiningar. Damn You Auto Correct har samla ein god del av desse, kall det flausene, på ein stad.

Simsala-minus!

Lei av alle tungvinte sidene for å dele bileter? Minus har, som namnet kanskje kan tyde på, teke vekk alt rotet som gjer slike tenester tunge og kjedelege. For å dele bileter med andre sjeler som enkelt­filer eller eit heilt gallery, treng du berre gå inn på sida og føre dei over vindauget. Minus gjer resten for deg. Magi? Nja. Berre genial kodesa­man­setning slik eg ser det, men at det kan virke ut som magi, det kan eg skjønne.

Ikoner er vel alltid kjekt på ein fredag?

Om ikkje ligg dei nok her til måndag også.

Geomicons

Geomicons kostar $16, men du kan laste ned 32 av ikona gratis.

Fruit Pack

Eg avluttar fredags­k­nasket med ei skikkeleg fruktkorg av ein ikonsamling: Fruit Pack!

God helg!

 • Pingback: Tweets that mention the unborn chikken · Knask på ein fredag: November -- Topsy.com()

 • Jostein

  Kunne trengt ei slik BeardHead på kontoret i dag!
  Bikkjekaldt!

 • Indeed! Kanskje du kan kjøpe det inn som julegåve til oss på kontoret? *kremt* :D

 • Fine og reine ikoner de der «Geomicons». Likte de! God knask som vanlig Espen :)

 • Dei er verd pengane vil eg tørre å seie, sjølv om dei som du kan få gratis er nok i dei fleste tilfelle. Alltid kjekt å høyre at knasket fell i smak (er jo ikkje mykje anna eg har fått publisert i det siste...)!

 • Er det du som er avbilda med den nisse­lueskjegg­bart­ko­te­lett­greia? :D ligner!

 • Skulle gjerne sagt ja, men då får eg vel Jostein på nakken samt fråstjålen det varmaste eg har på arbeids­plassen. Så nei, diverre :D