Søk raskare med Google Instant

Foreløpig er denne tenesta berre tilgjen­geleg for alle i USA, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania og Russland som nyttar nettle­sarane Chrome (5÷6), Firefox (3), Safari (5) for Mac og Internet Explorer (8). Har du derimot ein Google-konto kan du som nordmann teste denne funksjonen før den vert «allemannseige» allereie i dag!

Så, kva er dommen?

Eg har testa den litt ut og meinar dette er eit steg i riktig retning, men er kanskje litt uvant for folk flest i starten. Du entrar hovudsida deira for å søkje slik du alltid har gjort utan å sjå merkbare forskjellar med det første. Magien startar idet du byrjar å skrive inn søkje­ordet ditt. Samstundes som du skriv inn orda i feltet endrar heile sida seg til å vise både forslag på søkjeord (slik som i dag) og søkje­re­sultata etter­kvart som du skriv inn meir og meir i søkje­feltet.

Fiffig spør du meg. Instant om du spør Google...

Kva meinar du?

  • Det her ser jo virkelig lekkert ut, men det er jo som du sier sikkert ganske uvant for folk flest i starten. Tror dog dette er noe som vil bedre seg over tid, da folk blir vant til endringene.

    Er det noen spesielle endringer man må gjøre for å teste det ut idag? Får det ikke opp, selv om jeg er logget inn på Google kontoen min.

  • Mogleg du treng ein Google-konto med ei Gmail-adresse. Sjekka sjølv med kontoen eg har på e-posten på arbeid og då fungerte det ikkje.

  • Feilen var visst at jeg ikke var på google.com. Etter jeg switcha fra .no funka det som bare det :)

  • ...eller så enkelt som dét, ja :)

  • Artig!

  • :D